Zapečené brambory s kuřecími prsíčky a sýrem

Každá hospodyňka jistě ocení, když nemusí při přípravě oběda strávit u plotny dlouhý čas. Tento recept vám zabere maximálně pár minut a výsledek je více než skvostný. Zapečené brambory s kuřecími prsíčky a strouhaným sýrem jsou prostě neodolatelné.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu pokrmu?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si:

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 2 velké brambory
  • mletý pepř a sůl dle chuti
  • 1 velké rajče
  • 1 větší cibuli
  • 1 kelímek zakysané smetany (může být i majonéza)
  • žlutý polotvrdý sýr na strouhání (např. čedar)

Jak postupovat při přípravě zapečených brambor s kuřecími prsy?

Kuřecí prsíčka si očistěte, opláchněte, osušte papírovými utěrkami a mírně poklepejte paličkou z obou stran. Maso je možné dochutit mletým pepřem a solí dle preferencí. Nyní si oloupejte brambory, omyjte je vodou a pokrájejte na silnější plátky. Ty pak vařte ve vodě s trochou soli asi sedm minut.

Až se bramborové plátky provaří, vyjměte je z tekutiny, okapejte a položte na plech vymazaný olejem. Na jednotlivé kusy brambor následně naneste trochu zakysané smetany, nebo majonézy.

Kompletace a zapékání v troubě

Bramborové plátky posléze posypte žlutým strouhaným sýrem, položte na ně kusy kuřecích prsíček, kolečka loupané cibule, plátky očištěného a omytého rajčete, a nakonec znovu navrstvěte zakysanou smetanu či majonézu a posypte zbylým sýrem. Pokrm dejte do trouby zapékat na cca 25 minut při teplotě 180 °C.

Servírování zapečených brambor s kuřecími prsíčky a sýrem

Až se pokrm zapeče a na povrchu se vytvoří křupavá krusta, vyjměte jej z trouby a podávejte teplý třeba s nakládanou zeleninkou. Hodit se bude i čerstvý zeleninový salátek z okurky, nebo rajčat. Milovníci studených omáček mohou k jídlu podávat i sladký kečup, tatarku, česnekový dip, nebo majonézu. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]