Kuřecí maso je obecně velice lehké a zdravé. Je tak ideální volbou k vaření letních pokrmů. Skvěle se hodí na minutky, do omáček, polévek, nebo zeleninových salátů. Populární je však i kuřecí řízek, který milují především děti. Z kuřecích prsou je možné dělat i lahodné závitky, nebo plněné kapsy. Báječné je kuřecí maso i zapečené na jakýkoliv způsob. Tento recept s mozzarellou a rajčaty si zamilujete.
Jaké suroviny budete potřebovat?
Rozhodně přihoďte do nákupního košíku tyhle produkty:
- kuřecí prsa (budete potřebovat 3 kusy)
- mozzarellu (200 gramů)
- cibuli
- rajčata pěkně zralá (asi 3 kusy)
Dál budete potřebovat: lžíci rajčatové omáčky, nebo pasírovaných rajčat (může být i protlak), 100 mililitrů vody, jedno vejce, 25 gramů strouhanky, 25 gramů tvrdého sýra (eidam), 2 stroužky česneku, lžičku česneku v prášku, lžičku mleté papriky, olej na smažení, sůl a pepř.
Jak postupovat?
Kuřecí prsa buď rozřízněte tak, abyste udělali jakousi kapsu, nebo udělejte z jedné strany nožem „tunel“ do kterého budete pak dávat nastrouhanou mozzarellu. Maso okořeňte dle vašich chutí.
Když máte kuřecí prsa okořeněná a naplněná nastrouhanou mozzarellou, přijde na řadu jejich obalování v klasickém trojobalu, který se sestává z vejcí, strouhanky a hladké mouky. Obalená kuřecí prsa pak smažte z obou stran na rozpáleném oleji. Pak je na čase připravit rajčatovou omáčku, v které maso budete zapékat.
Příprava rajčatové omáčky a zapékání kuřecích prsou
Cibuli a česnek oloupejte a pokrájejte najemno, posléze vhoďte do pánve s rozpáleným olejem. Smažte dozlatova. Pak přidejte omytá a pokrájená zralá rajčata, přilijte rajčatový protlak a okořeňte solí a pepřem. Duste pod poklicí asi deset minut.
Osmažená kuřecí prsa vložte do olejem vymazané zapékací misky a přelijte právě uvařenou rajčatovou omáčkou. Na vrchu kuřecí prsíčka posypte hojně strouhaným eidamem a dejte do trouby péct na 20 minut při 200 stupních Celsia. Pečte do té doby, než se na povrchu vytvoří zlatavá kůrka.
Servírování kuřecích prsou
Hotová kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podávejte buď s rýží, opečenými bramborami, nebo pečivem. Skvěle se k nim hodí třeba i hranolky. Místo mozzarelly lze použít jakýkoliv jiný oblíbený sýr (například nivu). S tímto receptem se vám doma rozvoní doslova Itálie. Doplnit omáčku z rajčat lze i čerstvou bazalkou. Přejeme vám dobrou chuť.