Pokud si chcete vychutnat meloun i v zimě, zavařte ho podle tohoto receptu. Je lepší než ten čerstvý

Pokud jste si koupili meloun, který rozhodně nestihnete sníst, zkuste si ho zavařit. Možná tomu nebudete věřit, ale je to vážně dobré.

Meloun neodmyslitelně patří k létu, protože nic vás nedokáže tak skvěle osvěžit, jako právě čerstvý meloun. A v létě je jeho sezóna, takže ho seženete úplně v každém obchodě. Co ale dělat, když jste si koupili tak velký meloun, že už teď víte, že ho nestihnete sníst? Není nic jednoduššího, než postupovat podle tohoto receptu a meloun si zavařit. Tak co, vyzkoušíte to?

Co budete potřebovat

  • 4 kg melounu
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • polévkovou lžíci soli
  • kyselina citronová a semena kopru
  • černý, bílý a zelený pepř
  • vařící voda

Příprava je jednoduchá

Nejprve si meloun nakrájejte na malé trojúhelníky i se zelenou slupkou. Poté tyto plátky opatrně naskládejte do čistých zavařovacích sklenic. Nejlepší je použít třílitrové sklenice. Plátky není třeba na sebe úplně mačkat, zkrátka jich naskládejte do sklenice tak, aby se do jich do ní vešlo co nejvíce. Správným způsobem.

Sklenice si nyní naplňte vroucí vodou a zakryjte je víčky. Nechte přibližně 15 minut v klidu. Po této době vodu ze sklenic vylijte. Do každé sklenice si dejte cukr a sůl, různé druhy pepře, kyselinu citronovou a semínka kopru. Opět zalijte vroucí vodou a víčka pořádně utáhněte. Sklenici několikrát otočte dnem vzhůru, aby se všechno koření a semínka pepře dostalo úplně všude.

A máte hotovo

Dobré na tomto receptu je, že sklenice nemusíte dlouhé minuty vařit ve vroucí vodě. Je to zkrátka takové jednodušší zavařování. Uchovávejte tyto sklenice někde na tmavém místě, například ve spíži nebo ve sklepě. Můžete se spolehnout na to, že si tento pokrm zamilujete a především v zimě ho opravdu oceníte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]