Báječný slaný koláč à la co dům dal: Tento levný a snadný recept vám zabere 5 minut času

Pizza ze zbytků hotová nakrájená

Existuje bezpočet skvělých postupů, díky nimž uděláte ze zbytků lahodná jídla. Přinášíme vám recept na koláč typu pizza, nebo možná spíše francouzský quiche.

Předpokládá se, že první italská pizza byla připravena v Neapoli v 17. století. Šlo o kulatou placku s rajčaty, česnekem, olivovým olejem a bylinkami. V 19. století se pizza začala díky emigrantům šířit po celé Itálii i mimo ni. Dnes existuje mnoho druhů, které se liší těstem, náplní a způsobem přípravy. Pizza se stala oblíbeným pokrmem po celém světě, najdete ji na jídelních lístcích restaurací v různých zemích. Ve světě existuje obrovské množství pizzerií, burger barů či fast food stánků, které pizzu připravují.

Slaný „zbytkový“ koláč

Francouzský quiche je slaná specialita pocházející z oblasti Lotrinska. Tento slaný koláč se připravuje z křehkého těsta a náplně, která může obsahovat vejce, smetanu či sýr. Mezi nejznámější varianty patří quiche Lorraine, tam je přísadou i slanina. Quiche se podává teplý či studený a je oblíbeným pokrmem na snídani, oběd či večeři. Do základu quiche se používají i brambory. Díky jeho variabilitě lze do náplně přidávat různé suroviny, jakými jsou špenát, houby nebo rajčata. To z něj činí univerzální a chutné jídlo.

Ingredience:

  • Jarní cibulka – svazek;
  • Brambory – 400 g;
  • Klobása – 200 g;
  • Sůl – ⅓ lžičky;
  • Vejce – 2 ks;
  • Mouka – 1 polévková lžíce.
Koláč s letním ovocem mražený rybíz na těstu

Tento nadýchaný ovocný koláč podle receptu mé babičky z Moravy se doslova rozpadá na jazyku

Pizza ze zbytků příprava na pánvi

Příprava:

  • Jarní cibulku nakrájejte nadrobno.
  • Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Stejným způsobem nastrouhejte klobásu a poklaďte cibulí spolu s bramborami.
  • Do směsi rozklepněte vejce, osolte, přidejte mouku a vše důkladně promíchejte.
  • Na pánvi rozpusťte trochu másla a přidejte do něj bramborovou směs.
  • Pizzu opékejte na mírném ohni 12–13 minut přikrytou.
  • Poté pomocí plochého talíře pizzu otočte na druhou stranu a smažte bez pokličky 12 minut.
  • Pizzu můžete podávat jako placku nebo ji obložit sýrem, rajčaty a olivami.
  • Máte skvělou svačinu nebo večeři pro celou rodinu!

Pizza ze zbytků v kruhu nakrojená

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*