Vložte těsto do vroucí vody, výsledek vás mile překvapí: Svačinové buchty se sýrovou náplní

Na světě je tolik různých receptů na slaná a sladká jídla. Oblíbené jsou zejména plněné koláče naslano, které jsou výborných pohoštěním i pro hosty.

Tento zvláštní recept si určitě vyzkoušejte. Dáme ruku do ohně za to, že jste se s podobnou přípravou slaných koláčů ještě nesetkali. Za vyzkoušení rozhodně stojí už jen proto, že obsahuje samé chutné ingredience, se kterými hotový výrobek určitě pokazit nemůžete. Takže s chutí do toho. Náš podrobný postup vám přesně ukáže krok po kroku.

Co budete potřebovat na přípravu těsta

  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 2 lžičky cukru
  • 350 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 50 g másla
  • 2 lžíce mouky na droždí

Co budete potřebovat na přípravu náplně

  • 100 g sýru (Eidam, Ementál, Gouda, Niva, Mozzarella)
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce majonézy
  • svazek čerstvého kopru

Postup přípravy

  • V teplé vodě v zadělávací míse rozpustíte dvě lžičky cukru se sušeným droždím, přidáte dvě lžíce mouky a dobře promícháte. Směs necháte v teple aspoň 15 minut odpočívat, aby se vytvořil kvásek.
  • Ke kvásku přidáte mouku, sůl a změkčené máslo a budete propracovávat měkké hladké těsto.
  • Mísu přikryjete utěrkou a dáte na teplé místo. Těsto by mělo kynout aspoň 1 hodinu.
  • Mezitím si připravíte sýrovou nádivku. Sýr nastrouháte, promícháte s majonézou a utřeným česnekem a nasekaným čerstvým koprem.
  • Po nakynutí těsto rozdělíte na 6 dílů. Ty rozválíte na placky a srolujete do rolky. Přikryjete je utěrkou a necháte 10 minut kynout.

  • V hlubším hrnci uvedete do varu osolenou vodu, do ní vložíte nakynuté rolky. Povaříte je 30 sekund a obrátíte je a opět vaříte 30 sekund.
  • Rolky vyndáte z horké vody a zchladíte. Pak je dáte na pečicím papírem vyložený plech, naříznete a naplníte sýrovou náplní.
  • Troubu rozehřejete na 180 °C a v ní plněné rolky upečete po dobu 30 minut.
  • A máte hotovo. Dobrotu na odpolední svačinu nebo pohoštění pro hosty máte připraveno.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*