Recept na 5minutovou bábovku: Nejjednodušší recept, jaký jsme kdy dělali. Levněji už to nejde, za pár Kč je hotovo

rychlý koláč

Při přípravě dezertů mnoha lidem vadí, že tím ztrácí hodně času. Jestliže patříte mezi ty, kteří by chtěli mít dezert rychle hotový, naučte se recept na tento rychlý koláč.

Dezerty, pečení koláčů nebo jiných pochutin patří mezi dovednosti mnoha žen i mužů. Takovou dovednost se zvládne naučit téměř každý člověk, pokud bude chtít. Pro začátečníky se však hodí jednodušší a rychlejší recepty, díky kterým se naučí alespoň základy a poté se může pustit klidně i do složitějších receptů. Jestliže patříte mezi ty, kteří se chtějí naučit péct nebo byste si chtěli připravit rychlý dezert, můžete si vyzkoušet třeba tento recept.

Suroviny na rychlý koláč

Na přípravu tohoto rychlého koláče budete potřebovat následující suroviny:

  • 2 ks vejce
  • 7 čajových lžiček meruňkového džemu
  • 50 g cukr
  • 11 g prášek do pečiva
  • 7 g vanilkový cukr
  • 150 g mouka
  • 50 ml rostlinný olej
  • 80 ml mléko

Jak postupovat při přípravě koláče

Každý, kdo si vyzkouší tento recept, rychle zjistí, že se opravdu nejedná o nic složitého, a navíc mu příprava nezabere mnoho času. Začněte tím, že si nachystáte misku, ve které budete míchat těsto, ze kterého nakonec koláč bude. Do misky si dejte vejce, vanilku a krystalový cukr. Poté sáhněte po metličce a vše postupně vyšlehejte tak, aby se zrnka cukru hezky rozpustila.

těsto na koláč

Přilijte tekuté suroviny

Jakmile budete mít směs cukru, vanilky a vajec hezky hladkou, můžete přilít do misky olej s mlékem a vše rozmíchejte. Pokud byste chtěli, aby měl koláč ještě lepší chuť, můžete do směsi přidat trochu citronové nebo pomerančové kůry. Do misky s těstem na koláč přisypte mouku a prášek do pečiva. Vše promíchejte a vypracujte těsto. Následně si nachystejte formu, v níž budete koláč péct a vyložte ji pečícím papírem nebo vymažte máslem. Do formy nalijte hotové těsto.

hotový rychlý koláč

Dokončete koláč a dejte jej péct

Nyní už vám zbývá pouze těsto potřít meruňkovým džemem a špejlí nakreslit jakýkoliv vzor do koláče. Tímto způsobem zapravíte džem trochu více do těsta a nebude jen nahoře. Troubu si předehřejte na 180 °C a až v ní bude požadovaná teplota, dejte koláč péct asi na 30 minut. Po dopečení nechte vychladnout a hned poté můžete podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*