Detoxikační salát s kuřecím masem a zeleninkou: Nepřiberu po něm ani deka, je tak lahodný, že na posezení sním celou mísu

Tento salát si rychle zamilujete, protože je velmi jednoduchý a především chuťově moc dobrý. Zvládne ho úplně každý.

Tento chutný salát s kuřecími srdíčky je jídlo, které si zamiluje i ten, který nemá rád vnitřnosti. Jeho chuť je totiž velmi dobrá a to vše díky složkám, které obsahuje. Konzervovaná zelenina se totiž s tímto masem skvěle doplňuje a proto byste rozhodně měli vyzkoušet tento salát udělat.

Co budete potřebovat

  • 400 g kuřecích srdíček
  • 1 cibule
  • 20 g jarní cibulky
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • dle chuti sůl a pepř
  • 1 mrkev
  • 250 g konzervovaného hrášku
  • 3 lžíce majonézy

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si kuřecí srdíčka dejte do hrnce. Zalijte vodou a lehce osolte a poté dejte na sporák vařit. Poté vařte do měkka asi 40 minut. Srdíčka nechte vychladnout a poté je nakrájejte na kousky. Poté si očistěte zeleninu. Cibuli nakrájejte na tenké půlkroužky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Nyní si rozpalte pánev se slunečnicovým olejem.

Cibuli dejte na pánev a smažte na středním plamenu, dokud nebude mít tu správnou barvu. Poté přidejte mrkev. Za občasného míchání ještě 5 minut udržujte na ohni a poté odstavte ze sporáku. Vychladlou zeleninu vložte do hluboké nádoby. Jarní cibulku nakrájejte na malé kousky a přidejte ji k mrkvi a cibuli.

A máte skoro hotovo

Nyní si otevřete konzervovaný hrášek, přelijte na síto a nechte odkapat přebytečnou šťávu. Poté hrášek přidejte ke zbytku ingrediencí a k tomu přidejte ještě majonézu. Přidejte sůl, mletý černý pepř a vše dobře promíchejte. No a salát máte připravený. Jako přílohu si k tomu můžete vzít třeba celozrnné pečivo. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*