Zmrzlina bez výčitek (BEZ CUKRU) hotová za 60 vteřin. Stačí 3 ingredience, ani v cukrárně nemají tak dobrou

Zmrzlina patří zejména k letnímu období. Dopřát si ji však můžete kdykoliv v roce. Jedná se o velmi chutné osvěžení, které potěší nejen ty nejmenší, ale i dospělé. Připravte si mraženou dobrotu například z čerstvého ovoce. Budete unesení!

Jaké ingredience budete potřebovat na kakaovou zmrzlinu s banány?

Před zahájením přípravy zmrzlinové pochoutky si obstarejte tyto suroviny:

  • 8 kusů zralých banánů
  • 3 velké lžíce kvalitního kakaového prášku

Jak postupovat při přípravě kakaové zmrzliny s banány?

Postup je vlastně velmi jednoduchý. Nejprve si oloupejte zralé banány, pak je pokrájejte na kolečka a vyskládejte na talíř.

Nakonec ovoce zamrazte (ideální doba je 2 až 3 hodiny). Po uplynutí doby banány vyjměte, vložte do kuchyňského robota a rozmixujte spolu s kakaovým práškem.

A vaše domácí chutná zmrzlina je na světě!

S banány můžete připravit i jahodovou zmrzlinu

Pokud nemáte v oblibě kakaovou příchuť, můžete si snadno vytvořit zmrzlinu jahodovou.

Pouze k mraženým banánům přidáte zralé mražené jahody, taktéž pokrájené na menší kousky nebo plátky.

Takovou dobrotu jste ještě nejedli!

Jak vylepšit banánovou zmrzlinu?

Pokud chcete svou domácí zmrzlinu skutečně „vyšperkovat“, můžete do ní místo kakaa a jahod zakomponovat například čerstvě vyšlehanou smetanu nebo oslazené mascarpone. Chutný pak bude i měkký tvaroh slazený moučkovým cukrem. Variací se naskýtá skutečně několik. Milovníci ovocných chutí pak mohou k mraženým banánům přidat kromě jahod i namražené borůvky, maliny, broskve, meruňky, třešně, višně a podobně.

Domácí zmrzlina bude skvělá v poháru

Chcete potěšit své potomky? Potom jim připravte třeba tři druhy zdravé verze zmrzliny a vytvořte úžasný pohár s křupavými trubičkami, sušenkami, kopcem šlehačky a s čokoládovou polevou. Přidat samozřejmě můžete i kusy čerstvého ovoce. Děti budou nadšené!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]