9 tipů, jak správně ukládat jídlo v lednici, aby se nezkazilo

Pokud jste unaveni z toho, jak nekonečně chodíte do obchodu a často vyhazujete zkažené jídlo, tento příspěvek je pro vás. Věděli jste například, že vakuové sáčky si můžete vyrobit sami Přečtěte si tento článek a podívejte se, jak to udělat.

1. Vyrobte si vakuový vak pro skladování potravin

Maso vložte do sáčku, aniž byste ho zcela zavřeli, a jemně ho spusťte do vody, aby vzduch postupně vycházel. Poté zavřete sáček a vložte jej do mrazničky. A nepotřebujete drahé zařízení pro vysávání.

2. Chléb neskladujte v chladničce

V lednici chléb schne mnohem rychleji díky krystalizaci škrobu. Máme však dobré zprávy: pekárenské výrobky lze zmrazit. K tomu stačí jediné – nakrájejte chléb a kusy vložte do plastového sáčku. Škrob tedy nebude krystalizovat a chléb vydrží skladovaný mnohem déle.

3. Než složíte zeleninu do nádoby, zabalte ji do utěrky

Pokud chcete zachovat zeleninu co nejdéle, pak před umístěním do chladničky zabalte svazek s kuchyňskou utěrkou tak, aby absorboval veškerou vlhkost, což je důvodem rychlého poškození zeleniny.

4. Neuchovávejte vejce ve dveřích chladničky

Dveře chladničky, i když jsou vybaveny speciálními články, nejsou to nejlepší místo pro dlouhodobé skladování vajíček. Konec konců, dveře jsou jednou z nejteplejších zón, ani skutečnost, že vejce v těchto buňkách v průběhu otevírání a zavírání dveří nekonečně podléhají teplotním výkyvům, nepřináší rovněž žádné výhody. Uchovávejte tento užitečný výrobek v původním obalu, pokud možno uvnitř chladničky.

5. Chřest a bylinky skladujte jako kytici

Chřest a pikantní bylinky, jako jsou bazalka, máta, šalvěj, se budou v nádobě s trochou vody cítit skvěle. Je lepší umýt takovou „kytici“ předem, než bezprostředně před přípravou.

6. Než vložíte čerstvé čerstvé jahody do chladničky, vložte je do vody s octem

Ocet snadno odstraní škodlivé bakterie a plísně. Opláchněte bobule v tekoucí vodě. Pak se ocet zředí s vodou v poměru asi 1:10 a jahody se v něm krátce nechají. Po tom znovu umyjte plody a dobře je osušte.

7. Zázvor skladujte v mrazáku

Otřete zázvor a umístěte ho do mrazničky, nezapomeňte před tím samozřejmě hermeticky zabalit. Prodloužíte tak jeho život a všechny užitečné vlastnosti mu zůstanou.

8. Neskladujte houby v plastových sáčcích

V plastických hmotách houby více navlhnou, takže papírový sáček, který absorbuje přebytečnou vlhkost, je to pravé pro skladování čerstvých hub. Nejdůležitější je, aby byly čerstvé.

9. Aby byly sušenky měkké, přidejte do nich jablko

Zajímavý způsob, jak udržet sušenky před vysycháním: dejte plátek jablka do nádoby a cookies budou měkké mnohem déle. A pokud se vám zdá, že jste zašli příliš daleko a sušenky jsou příliš vlhké, odstraňte jablko a přidejte plátek chleba, který absorbuje přebytečnou vlhkost.

Možná znáte více způsobů, jak udržet potraviny čerstvé? Podělte se s námi.