Nejšťavnatější kuře se peče v medu se zeleninou a sójovou omáčkou

Tento recept je neobvyklý hned z několika úhlů pohledu. Hlavní roli hraje med a sójová omáčka, pikantní zelenina a igelitový sáček, které promění kuře v nejšťavnatější dobrotu pod sluncem.

Po náročném dni v práci je utrpení stát ještě hodiny u sporáku a kuchtit večeři. V tu chvíli byste platili zlatem za rychlý recept, který je navíc zdravý a neskutečně chutný. Zkuste třeba tento zajímavý a neobvyklý recept na pečená kuřecí prsíčka, která nejsou suchá, jak to u nich tak často bývá, ale dokonce zůstanou šťavnatá, neskutečně jemná a křehká a báječně prosycená chutí a sladkostí zeleninové omáčky. A platit zlatem za něj nemusíte.

Na medové kuře se zeleninou budete potřebovat

  • Kuřecí prsíčka – 3 ks
  • mrkev – 1 ks
  • paprika – 1 ks
  • cibule – 1 ks
  • sójová omáčka – 2 lžíce
  • slunečnicový olej – 1 lžíce
  • med – 1 lžička
  • mletý černý pepř – dle chuti
  • sůl – dle chuti
  • chilli – dle chuti

Návod na přípravu

Kuřecí prsíčka nakrájejte na silné proužky. Cibuli a papriku očistěte, papriku nakrájejte na proužky a cibuli na půlkolečka. Mrkev nastrouhejte nahrubo (můžete použít struhadlo na korejskou mrkev)V misce smíchejte dvě lžíce sójové omáčce s jednou lžící oleje a jednou čajovou lžičkou medu a přidejte mletý černý pepř, sůl a chilli.

Připravte si sáček na pečení, vložte do něj připravené maso a zeleninu a vše zalijte medovou omáčkou. Sáček uzavřete a všechny ingredience v něm dobře protřepejte, aby se omáčka v sáčku rozptýlila a obalila všechno maso i zeleninu. Sáček položte na plech, v několika místech ho propíchejte párátkem nebo jehlou a vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu 35 minut. Hotové masíčko opatrně rozbalte ze sáčku (dejte pozor, ať se neopaříte) a podávejte s jakoukoliv přílohou. Hodí se k němu bramborová kaše či vařené brambory, ale i těstoviny nebo rýže.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*