Kuřecí stehna se smetanovou omáčkou z jedné pánve: rychlá večeře, kterou si zamilujete

Rychlý pokrm, který vám zabere jen několik minut a budete potřebovat je jednu pánev. Kuřecí maso je snadné na přípravu a velmi chutné. 

Ke kuřecímu mase se skvěle hodí smetanové omáčky. Je vhodné k němu podávat různé zeleninové saláty a také zeleninové směsi. Velmi oblíbeným způsobem pro jeho přípravu je pečení, ale i smažení. Tento recept na kuře s omáčkou z pánve si oblíbíte. Připravíte chutnou večeři nebo oběd během půl hodiny.

Ingredience na kuře z pánve

Na přípravu kuřete i omáčky budete potřebovat větší pánev s pokličkou, ideálně se hodí například wok, do kterého pohodlně dáte maso na čtyři porce. Na přípravu budete potřebovat opravdu jen tuto jednu pánev, takže nebudete muset pak uklízet hromadu nádobí.

  • 1,5 kg kuřecích stehen
  • sůl
  • lžička papriky
  • 4 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 g vysokoprocentní zakysané smetany
  • 250 ml vody
  • 45g másla
Fotografie: Pexels

Příprava kuřete z pánve

Kuřecí stehna si nejprve omyjte a osušte. Poté je vložte do pánve a z obou stran je osolte a posypte paprikou. Zvolit můžete libovolné koření, záleží jen na vás a na tom co máte rádi.

Skvěle se hodí i připravené kořenící směsi na kuře. Na malém množství másla stehna z obou stran, do zlatova opečte. Vyjměte maso z pánve na talíř a připravte si krémovou omáčku.

Fotografie: Unsplash

Příprava smetanové omáčky

Do pánve, ve které jste smažili kuře, dejte zbytek másla a na slabé kroužky nakrájenou cibuli, kterou osmažíte. Dále přidejte zakysanou smetanu, mouku, česnek a sůl důkladně promíchejte, nakonec zalijte vodou. Jestliže se bojíte, že vám mouka udělá v omáčce hrudky, můžete jí rozmíchat v malém množství vody.

Omáčku nechte dusit alespoň 5 minut. Poté dejte zpátky do pánve i kuřecí stehna, tak aby byla celá ponořená v omáčce. Pánev přikryjte pokličkou a vařte na nízký stupeň ještě dalších 15 minut.

Příloha ke kuřeti se smetanovou omáčkou

Než se vám kuře uvaří můžete si připravit přílohu. Výběr je jen na vás. K tomuto pokrmu můžete vybrat brambory, těstoviny nebo i rýži. Připravit si můžete i lehký zeleninový salát například z rajčat, okurek a ledového salátu, přidat můžete i rukolu nebo polníček. Pokud nechcete trávit mnoho času v kuchyni přípravou přílohy, výborně se hodí i pečivo.

Fotografie: Pexels

Lehké a rychlé jídlo, které zvládnou i ty méně zdatnější. Jestli se vám opravdu nechce vařit je tento pokrm ideální volbou. V kuchyni strávíte opravdu málo času a pokud nevaříte jen pro sebe, ale například i pro rodinu nebo své přátele, nemusíte se bát, že by jim nechutnalo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]