Sestra přivezla z dovolené v Maďarsku vynikající recept na lahodná kuřecí stehna. Manžel tu omáčku miluje

Kuřecí maso je na talířích velmi oblíbené a to hlavně proto, že je dietní a lehké. Často ale můžeme tápat v tom, jak kuřecí maso připravit, aby bylo křehké a zároveň chutné.

S tímto problémem nám jednoduše pomůže příprava kuřete na maďarský způsob. Tento recept nám zajistí, že příprava kuřecího masa bude originální, zároveň ale bude pokrm velmi chutný a křehký. Maďarská kuchyně je všeobecně velmi bohatá na koření a to hlavně mletou papriku. Ta nesmí chybět ani v tomto pokrmu.

Ingredience potřebné na přípravu maďarského kuřete:

  • 4 kuřecí stehna
  • 30 gramů másla
  • čajová lžička soli
  • polévková lžíce olivového oleje
  • červená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • čajová lžička červené papriky
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 4 středně velká rajčata
  • 300 mililitrů kuřecího vývaru
  • 4 polévkové lžíce zakysané smetany

Kuřecí stehna

Správně dochucené kuře je základem celého receptu

Jako první si vezmeme kuřecí stehna, která omyjeme a umístíme do hluboké misky. Nejprve je ze všech stran postupně osolíme a opepříme, poté je potřeme olivovým olejem. Na pánvi si rozpustíme máslo, které smícháme se zbylým olejem a postupně na ni budeme přidávat jedno stehno za druhým. Stehna opékáme zhruba 5 minut na středním plamenu.

bramborový salát

Vašemu stolu na Štědrý den chyběl přesně tento lahodný bramborový salát s tajnou přísadou

Kuřecí stehna

Výpek z masa použijeme na přípravu omáčky

Jakmile máme stehna opečená, vyndáme je do připravené mísy a na pánev umístíme na kostičky nakrájenou cibuli. Tu zpěníme a postupně k ní přidáme nastrouhaný česnek a červenou papriku. Vše důkladně promícháme a zahustíme hladkou moukou. Z rajčat si pomocí mixéru vytvoříme vlastní protlak, jednoduše je nakrájíme a rozmixujeme. Následně je nalijeme na pánev k již připravené cibuli s česnekem.

Kuřecí stehna

Maďarská kuřecí stehna s omáčkou dokáží překvapit

Ingredience na pánvi společně promícháme a zalijeme kuřecím vývarem. Do vzniklé směsi vložíme stehna, pánev přikryjeme pokličkou a necháme vařit zhruba půl hodiny. Po této době vyndáme stehna ze směsi a umístíme je na talíř. Do směsi přidáme zakysanou smetanu, vše přivedeme k varu a necháme ještě několik minut vařit. Výsledným pokrmem jsou stehna s omáčkou, ke kterým se skvěle hodí rýže.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*