Zapomeňte na obyčejná játra na cibulce. Tuhle krémovou variantu si zamilujete

Ne všichni lidé mají rádi játra, ale ti, kteří je milují si je po vyzkoušení tohoto receptu již nebudou chtít dělat jinak.

Na tento recept nebudete potřebovat nic speciálního, je totiž třeba jen minimum ingrediencí, ale uvidíte, že vám vznikne tak jemná a opravdu delikátní chuť. A to všechno zvládnete maximálně do 20 minut, takže nebudete muset stát půl dne v kuchyni. Nejoblíbenější jsou asi kuřecí játra, ty mají rádi zejména děti. Recept pro vás bude to pravé, když někdy nebudete vědět, co rychle uvařit.

Co budete potřebovat

Opravdu budete potřebovat jen malé množství ingrediencí, které ve většině případů máte všichni doma. Připravte si jen:

  • 1 kg kuřecích jater
  • 400 – 500 g cibule
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 100 g másla
  • 2 bobkové listy
  • sůl a pepř dle chuti

A jde se vařit

Nejprve si kuřecí játra očistěte od žilek a nakrájejte na malé nudličky. Cibuli si oloupejte a nakrájejte nadrobno. Pro tento recept je potřeba opravdu hodně cibule. Na pánev si nalijte olej a jakmile bude rozpálená, dejte na něj cibuli a orestujte ji dozlatova. Poté k cibuli položte játra a za stálého míchání je opečte, aby se vám nepřipálili. Je třeba aby se rovnoměrně propekla.

Fotografie: Pixabay

Je to opravdu rychlovka

Během této doby se vlastně úplně odpaří přebytečná šťáva. Nyní přišla řada na to směs osolit, opepřit a přidat bobkový list. Přidejte kousek másla a vařte ještě dalších 5 minut. Pánev rozhodně nezakrývejte poklicí, z toho důvodu, aby játra byla křehčí. Není třeba přidávat žádné další koření, protože to by mohlo potlačit chuť jater.

Tak, a jídla z jater a cibule trošku jinak máte připravené! Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]