Nejjemnější kuřecí stehna, která jsem kdy jedla: Kvůli zmlsané rodině už dělávám dvojitou dávku

Kuřecí stehna

Kuřecí maso se na našich talířích vyskytuje často, připravit je originálním způsobem proto může být docela oříšek. Jedná se o ideální recept na lehkou večeři, která dokáže zasytit.

Jako nejvíce dietní maso je považováno právě to kuřecí. Je i snadno stravitelné, proto se jedná o ideální pokrm, který si můžeme dopřát před spaním. V obchodě narazíme na různé části tohoto masa, mezi nejčastěji připravovaná v našich domácnostech se řadí kuřecí stehna. Pokud nevíme, jak je originálně připravit, je následující recept ideální volbou.

Ingredience potřebné na přípravu kuřecích stehen:

  • 5 kuřecích stehen
  • sůl, černý pepř
  • sladká mletá paprika
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 středně velká cibule
  • 50 gramů másla
  • 3 stroužky česneku
  • 150 gramů zakysané smetany
  • 200 mililitrů vody
  • muškátový oříšek
  • 7 středně velkých brambor
  • mléko

Kuřecí stehna

Dušená kuřecí stehna, která překvapí svou chutí

Nejprve si připravená stehna očistíme, zbavíme je kůže a hojně posypeme solí, pepřem a červenou paprikou. Pomocí rostlinného oleje směs koření vetřeme do masa a následně každé stehno obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme rostlinný olej, ve kterém připravená stehna zprudka osmažíme. Jakmile jsou hotová, přendáme je do hluboké mísy a navrch položíme máslo.

Bramborový salát

Tento lahodný bramborový salát od mojí babičky nemá konkurenci. Je tak chutný, že ho budete ujídat i samotný

Kuřecí stehna

Rostlinný olej po stehnech rozhodně nevyhazujeme

Do oleje, který nám zůstal v pánvičce po stehnech, umístíme najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Smažíme dozlatova, jakmile je hotovo, přidáme na pánev zakysanou smetanu, vodu a špetku muškátového oříšku. Do takto připravené omáčky vložíme zpět stehna, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni necháme pokrm dusit po dobu 20 minut.

Kuřecí stehna

Čas dušení využijeme na přípravu přílohy

Během toho, co máme na plotně maso, si připravíme brambory. Ty nejprve oškrabeme a očistíme, následně je uvaříme a smícháme s připraveným mlékem. Z této kombinace si vytvoříme hladkou bramborovou kaši, kterou můžeme dochutit pomocí másla nebo smažené cibule. Jedná se o ideální přílohu k pomalu dušeným stehnům.

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]