Vepřová žebra ve sklenici: Krkonošský recept na večeři bez námahy. Manžel je vychvaluje do nebes, prý jsou lepší než z hospody

vepřová žebra

Jestli milujete vepřová žebírka a rádi byste si je dopřáli i jinak než naložené v marinádě, zkuste je připravit dle tohoto receptu ve skleničce. Uvidíte, že se jedná o skvělé jídlo.

Vepřová žebírka si za poslední dobu získala oblibu u mnoha lidí, ale lidé je konzumují už velice dlouhou dobu. Jedná se o skvělou pochoutku, kterou si mohou lidé dopřát k večeři nebo i při společném shledání s rodinou či přáteli. Většina lidí zná pouze pečená žebírka naložená v marinádě, ale dopřát si je mohou i připravené ve skleničce podle tohoto receptu.

Suroviny, které budete potřebovat

Protože jsou vepřová žebírka mnohem chutnější než jiné druhy masa, můžete se naučit více způsobů, jak je připravovat. Jedním takovým je i recept na žebírka ze skleničky, na jejichž přípravu budete potřebovat tyto suroviny:

  • 500 g vepřová žebra
  • 40 g máslo
  • 1 ks cibule
  • 4 ks brambory
  • 1 / 2 čajové lžičky soli

Postup přípravy není složitý

Než se pustíte do práce s masem a dalšími surovinami, nachystejte si zavařovací sklenice, které musí být sterilované a také zkontrolované, že se na nich nenachází různé praskliny či jiné nedokonalosti, které by mohly celou přípravu či průběh přípravy pokazit. Hned poté můžete sáhnout po mase a začít jej zpracovávat.

žebírka s cibulí

Zpracujte si maso na vepřová žebírka

Jelikož už můžete začít zpracovávat maso, nejprve jej omyjte a stáhněte z žebírek téměř průhledný film. Poté můžete maso znovu omýt a následně jej nakrájet na malé kousky. Když budete mít maso zpracované, můžete si vzít cibuli a nakrájet ji na půl kolečka. Poté, co nakrájíte cibuli, sáhněte po misce, do které dáte žebra s cibulí, a nakonec vše osolíte a přidáte vaše oblíbené koření.

brambory s máslem

Nyní můžete téměř začít plnit sklenice

Aby cibule pustila trochu šťávy, můžete jí společně s masem v misce trochu pomačkat rukama. Nyní můžete sáhnout po sklenicích a začít je plnit masem a cibulovými kroužky. Následně suroviny ve sklenici udusejte a sklenici uzavřete alobalem. Poté, co naplníte sklenice masem a cibulí, můžete se pustit do přípravy přílohy k tomuto pokrmu.

naložená vepřová žebra

Přílohou k pokrmu mohou být brambory

K tomuto pokrmu se budou nejvíce hodit jako příloha brambory. Vezměte si tedy brambory, oloupejte je, umyjte a nakrájejte je na poloviny. Ty následně zabalte do alobalu a přidejte k nim kousek másla. Až budete mít brambory hotové a všechny zabalené, podívejte se po plechu nebo jiné formě, na kterou nakonec položíte sklenice s masem i brambory.

brambory s masem

Na pečící formu položte maso i brambory

Jakmile najdete formu, ve které můžete maso i brambory péct, položte do středu pečící formy sklenice s masem. Okolo sklenic rozprostřete zabalené brambory a troubu si předehřejte na 180 °C. Pečící formu se surovinami vložte raději do ještě nerozehřáté trouby, v opačném případě by sklo mohlo prasknout. Poté pečte maso i brambory přibližně 2,5 hodiny. Než po dopečení otevřete dvířka trouby, vypněte teplotu a nechte sklenici s masem i brambory v troubě dalších 20 minut. Hned poté můžete konzumovat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*