Megašťavnaté řízky podle staroněmeckého receptu. Ukázalo se, že až teď objevíte jejich pravou chuť a bohaté aroma

skvělé masové bochánky

Jestliže přemýšlíte nad tím, jaké jídlo byste si mohli udělat o víkendu k obědu, zkuste si třeba tento recept na masové bochánky, který vás určitě potěší svou chutí a jednoduchou přípravou.

Pokud se vám často stává, že už dopředu nevíte, jaké jídlo si nachystáte o víkendu, určitě se vám vyplatí sledovat nejrůznější nové recepty. V případě, že máte rádi maso, mohl by vás zaujmout recept na tyto masové bochánky. Uvařit je můžete i pro více lidí, protože jejich příprava není složitá. Zároveň se jedná o chutné jídlo, ke kterému můžete mít jako přílohu salát.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu těchto masových bochánků budete potřebovat následující suroviny:

  • 1 kg mleté maso
  • 1 / 3 čajové lžičky soli
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 svazek petržele
  • 2 ks vejce
  • 50 g máslo
  • 2 ks cibule
  • 2 polévkové lžíce hořčice
  • 5 ks plátků chleba
  • 100 ml mléko

Příprava masových bochánků

Hned poté, co si nachystáte veškeré suroviny na masové bochánky, můžete se pustit do práce. Začněte tím, že si vezmete samostatnou misku a do ní natrháte krajíce chleba na kousky. Poté přilijte ke chlebu mléko a nechte kousky chleba mlékem nasáknout. Jakmile chleba nasákne téměř všechno mléko, můžete do misky přidat vejce a sůl. Pokud budete chtít, lze do směsi přidat i mletý černý pepř. V případě, že vám nechutná, nemusíte jej přidávat.

mleté maso
Fotografie: Pixabay

Přidejte další suroviny do misky

Nyní je potřeba, abyste si nakrájeli cibuli na malé kousky a poté ji orestovali na pánvi na másle. V momentě, kdy bude cibule osmažená dozlatova, přidejte do pánve prolisovaný česnek a také mleté maso. Všechny ingredience v pánvi promíchejte a vařte / smažte, dokud nebude maso hotové. Jakmile zjistíte, že je maso hotové, můžete do pánve přidat směs z misky, ve které jste namáčeli chleba do mléka. Nakonec přidejte i hořčici.

hotové masové bochánky

Dokončete masové bochánky

V této chvíli stačí nasekat petrželku najemno a přidat ji do pánve ke směsi. Poté vše promíchejte, aby se ingredience hezky spojily. Jakmile budete mít hotovo, nechte směs lehce vychladnout a poté začněte ze směsi odebírat kousky, z nichž vytvarujete bochánky. Ty následně smažte na další pánvi na trošce oleje z obou stran. Jakmile bochánky získají hnědou barvu, můžete přidat do pánve trochu másla a podusit bochánky ještě na dalších 20 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*