Dědečkova delikátní domácí klobása do 5 minut: Ty z obchodu se jí nevyrovnají. Dělám ji skoro pořád

Domácí klobása

Receptů na salát je plný internet, to, co jim ale dodá jedinečnou chuť, jsou domácí suroviny. Málokoho by napadlo, že si může v domácím prostředí připravit i klobásu.

Domácí klobása je nejen velmi výrazná svou chutí, ale také je mnohem levnější než klobása, kterou koupíme v obchodě. Kromě toho si u domácí klobásy jsme zcela jisti tím, jaké suroviny byly na její přípravu použity. To jsou rozhodně důvody, proč by recept na domácí klobásu neměl chybět v kuchařce žádné šikovné hospodyně.

Ingredience potřebné na přípravu domácí klobásy:

  • vepřové maso – 700 g (můžete si vzít 50/50 vepřové – kuřecí nebo vepřové – hovězí maso)
  • vejce
  • mléko – 400 mililitrů
  • sůl – 13 gramů
  • dusitanová sůl – 10 gramů
  • muškátový oříšek – čtvrt lžičky

Domácí klobása

Ingredience dodržte, chráníte tak svoje zdraví

Při přípravě domácí klobásy je zapotřebí obstarat si kvalitní dusitanovou sůl. Ta totiž slouží k tomu, aby se v mase, se kterým budeme pracovat, nerozvinuly nebezpečné mikroorganismy botulismu. Kromě toho také výsledné klobáse dodá jedinečné šunkové aroma a potřebnou růžovou barvu. Díky ní bude také trvanlivost naší klobásy mnohem delší, než kdybychom ji při přípravě vynechali.

Domácí klobása

Nejprve si připravíme maso, které poctivě dochutím

Na mlýnku si umeleme maso. V tomto případě nerozhoduje to, jaký druh jsme si zvolili, postup přípravy klobásy je stále stejný. Maso na mlýnku umeleme dvakrát, nejprve na hrubém, poté na jemném nástavci. Díky tomu bude výsledné maso opravdu jemné. Maso umístíme do misky a postupně k němu přidáme vejce, mléko, sůl a muškátový oříšek. Vše důkladně propracujeme.

Domácí klobásy

Tyto měkkoučké domácí klobásy jsou tajným receptem, který v Česku nikdo nezná. Jsou hotové do 5 minut

klobása

Tepelná úprava zahrnuje dvě fáze

Vzniklou masovou směs si rozdělíme na dvě poloviny a pomocí potravinové fólie z každé z nich vytvarujeme oválky, které připomínají klobásu. Ty ponoříme do vody, která má 80 stupňů. Ten umístíme na plech a dáme do trouby, pečeme 2 hodiny na 100 stupňů. Jakmile tato doba uplyne, klobásy vyndáme a zchladíme ve studené vodě. Ze studených klobás sundáme potravinářkou fólii a můžeme servírovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*