Jak špičkou prstu poznat, zda je maso v obchodě dobré: Řezník to doporučuje každému spotřebiteli v supermarketech

Fotografie: Depositphotos

Nyní už pro vás nebude problém zjistit, jestli je maso, které jste si koupili, dobré, nebo už ne. Jediné, co budete potřebovat, je váš prst.

Nakupujete často v supermarketu maso? A víte, jak správně poznat jeho čerstvost? Samozřejmě záleží na tom, jestli kupujete kuřecí, vepřové nebo třeba hovězí maso. Ale v každém případě je třeba mít záruku toho, že toto maso je v perfektním stavu a nikomu neublíží. A proto byste měli znát těchto několik rad, které vám pomohou poznat kvalitu masa.

Jednoduchý test prstem

V supermarketu je vždy velmi důležité poznat kvalitu masa. Měli byste vědět, že již po několika hodinách mimo lednici mohou bakterie a plísně maso úplně zkazit. A pokud byste snědli maso, jež bylo jen lehce zkažené, riskujete tím vážné zdravotní problémy. A to platí především pro lidi, kteří mají slabou imunitu.

Jedním z nejlepších způsobů, jak zkontrolovat čerstvost masa přes jeho obal, je udělat test svým prstem. Zmáčkněte jeho povrch konečky prstů a poté je ihned oddělejte. Pokud se maso okamžitě vrátí na místo, kde bylo, je úplně čerstvé. Na druhou stranu, pokud si všimnete, že tato část zůstává působením tlaku zmrzlá a že se nevrací do původního tvaru, znamená to, že maso už není čerstvé. Raději si vyberte jiný kus.

Prohlédněte maso

Po provedení tohoto testu je třeba také zkontrolovat barvu. Pokud je maso světle růžové nebo jasně červené (hovězí maso), naznačuje to, že zvíře bylo krmeno výživnou potravou a maso je čerstvé a zdravé. Jestliže začne povrch masa žloutnout, nekupujte ho. Mělo by velmi nepříjemnou chuť. Dobré maso musí být jemné a hladké, na to také pamatujte.

Fotografie: Depositphotos

Zkontrolujte datum expirace

Vždy si zkontrolujte etiketu, která je na obalu. Podle toho totiž poznáte, jestli maso kupovat, nebo ne. A nemusíte dělat žádné testy. Dbejte také na to, abyste zkontrolovali, jestli už obal nebyl otevřený. Kdyby totiž byl, je jisté, že se bakterie již dostaly do masa – a v tom případě ho rozhodně nekupujte. Myslete na to, abyste jedli bezpečněji.

Zdroj: Recettesenfamille

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]