Poslední poctivý salát od mojí babičky: Spojení těchto levných ingrediencí vytvoří lahodnou chuť

Salát s cibulí a masem

Abychom si pochutnali, nemusíme často vymýšlet složité recepty. Naopak, důkazem, že v jednoduchosti je krása, může být právě následující salát s masem a cibulí.

Saláty jsou pokrmem, který se v naší historii drží již staletí. Jejich chuť může být velmi originální a neobyčejná, stačí jen vědět, které ingredience se k sobě hodí. Mnohdy ani nemusíme sáhnout po exotickým přísadách, stačí nám jednoduše ty, které máme doma. Pokud víme, jak je správně zkombinovat, vytvoříme během chvíle lahodný pokrm.

Ingredience potřebné na přípravu lahodného salátu:

  • vařené maso – 300 gramů
  • okurky – 300 g gramů
  • červená cibule – 1 kus
  • sůl – 1 lžička
  • cukr – 1 lžička
  • ocet 6% – 1 polévková lžíce
  • česnek – 2 stroužky
  • rostlinný olej – 50 gramů
  • bobkový list
  • černý pepř – 5 kuliček

Smícháním základních surovin vznikne lahodný pokrm

Jako první si na salát připravíme cibuli, kterou si nakrájíme na půlkolečka. Ta následně umístíme do misky a nasypeme k nim nejen krystalový cukr, ale také sůl. Vše zamícháme a zalijeme octem a vroucí vodou. Díky tomu cibule ztratí svou typickou štiplavou chuť a vytvoří nám tak chutnou položku v našem salátu. Cibuli je dobré nechat 10 minut marinovat.

Salát s cibulí a masem

Ostatní ingredience smícháme v misce

Mezitím, co se nám připravuje cibule, vrhneme se na přípravu zbylých ingrediencí. Nakládané okurky si nakrájíme na úzké proužky, k nim přidáme také uvařené a na proužky nakrájené maso. Na pánvi si rozehřejeme rostlinný olej, na kterém si připravíme bobkový list a černý pepř. Na pánev také přidáme na malé kostičky nakrájený česnek a osmažíme dozlatova.

Studený salát

Díky tomuto šunkovému salátu nepřiberu o Vánocích ani deka. Lahodný recept je u nás hitem už 3. rokem

Salát s cibulí a masem

Výraznou chuť dodá celému salátu připravený olej

Do směsi s masem přidáme cibuli, kterou jsme zbavili vody. Olej, který nám vznikl na pánvi, přes sítko nalijeme do misky s ostatními ingrediencemi a vše pečlivě promícháme. Aby se nám česnekový olej dostal do všech ingrediencí salátu, je dobré jej nechat několik hodin odležet.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*