Kamarádka mě naučila tento bleskurychlý recept na lahodný salát, který v mé rodině nikdo nezná

Salát s fazolemi

Salát je ideálním rychlým pokrmem, pokud si chceme dopřát rychlou večeři, která neobsahuje příliš tuků. Stačí jen sáhnout po vhodné kombinaci.

Rychlým a snadným pokrmem, který se hodí na denní i na sváteční stůl, je rozhodně salát. Připravit si jej můžeme snadno a jeho výhodou je nejen to, že na něj nepotřebujeme žádné speciální ingredience, ale také to, že si s jeho přípravou poradí i naprostý začátečník. Přesto ale i tak obyčejná věc, jako je právě salát, dokáže svou výslednou chutí překvapit.

Ingredience potřebné na přípravu rychlého salátu:   

  • fazole v konzervě
  • lák z fazolí
  • červená cibule
  • rostlinný olej
  • petržel
  • česnek
  • sůl, černý pepř
  • cukr
  • jablečný ocet
  • hořčičná semínka

Lahodný fazolový salát s cibulí

Nejprve si nakrájíme na tenké plátky cibuli, kterou v misce smícháme spolu s cukrem, solí a octem. Takto připravenou surovinu přelijeme vroucí vodou a necháme 10 minut marinovat. Cibule díky tomu ztratí svou nepříjemnou štiplavost, zanechá si ale lahodnou chuť a obsah živin a vitaminů. Nyní si vezmeme konzervu s fazolemi.

německý salát

Dokonalá kombinace levných ingrediencí: Tento lahodný salát se hodí doslova ke všemu

Salát s fazolemi

Obsah konzervy nevyléváme, v salátu jej využijeme

Poté, co otevřeme konzervu, si její obsah rozdělíme do dvou misek. Do jedné přijdou fazole, do té druhé umístíme vodu, ve které se v konzervě marinovaly. Právě k láku z fazolí přidáme hořčici, 100 mililitrů rostlinného oleje a černý pepř. Tuto směs za pomoci ponorného mixéru rozmixujeme a vytvoříme tak snadnou, ale chutěmi nabitou salátovou zálivku.

Salát s fazolemi

Přidat můžeme i další běžné suroviny

Do salátu se výborně, nejen chuťově, ale i barevně, hodí nakládané okurky. Ty si nakrájíme najemno a přidáme do mísy k fazolím. Přimícháme také najemno nakrájenou petrželku a nakonec vše promícháme s předem připravenou cibulí. Salát dáme vychladit a před samotným servírováním jej ještě promícháme s připravenou zálivkou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*