Dokonalá kombinace levných ingrediencí: Tento lahodný salát se hodí doslova ke všemu

německý salát

Tento salát patří k těm vydatnějším, které hodně zasytí. Je však velmi jednoduchý na přípravu a hodí se ideálně jako samostatná večeře.

I když si pod pojmem salát představí většina lidí něco velmi zdravého a lehkého, tento salát patří k těm vydatnějším. Saláty s masem a majonézou se připravují především v severněji položených zemích, zatímco na jihu se servírují právě lehčí saláty s jemnou zálivkou. Tento německý salát je proto ideální servírovat jako samostatný pokrm v chladnějším období během roku. Jeho příprava je jednoduchá a navíc chutná tak skvěle, že už jiný připravovat nebudete.

Ingredience na německý salát:

  • 3 ks vařené mrkve
  • 400 g kuřecích prsou
  • 200 g nakládaných sterilovaných okurek
  • 4 polévkové lžíce majonézy
  • 4 vejce
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ½ lžičky soli
  • kopr

Postup přípravy německého salátu:

400 g kuřecích prsou uvařte doměkka ve vodě. Tu můžete využít k přípravě kuřecího vývaru. Nyní si vezměte větší mísu a do ní dejte na kostičky nakrájené okurky. Vychladlé kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a přidejte k okurkám. Bokem si uvařte také mrkve a 4 vejce natvrdo. Vejce a mrkev slijte a nechte zchladnout.

příprava salátu

Jednoduchý salát

Tento lahodný salát se hodí doslova ke každému jídlu. Stačí minimum ingrediencí

Mrkev nakrájejte na kostičky, na vajíčka můžete použít kráječ nebo je také nakrájet na kostičky. Pak společně přidejte do mísy. Nyní vše dobře promíchejte a začněte dochucovat. Salát osolte a opepřete podle chuti. Čerstvý kopr nasekejte nadrobno a přidejte do mísy. Na závěr ještě přidejte 4 lžíce majonézy a vše důkladně promíchejte.

německý salát

Závěrečný tip s česnekem

Salát můžete dát vychladit do lednice, ale výborně chutná i nevychlazený. Tip na závěr pro ty, kterým nevadí čerstvý česnek. Prolisujte do salátu ještě dva stroužky česneku a důkladně zamíchejte. I když má tento salát majonézový základ, stále patří díky obsahu zeleniny a kuřecího masa k těm zdravějším pokrmům, které můžete k večeři servírovat. Dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*