Vláčná buchta, připravená na pánvi, podle receptu mé maminky. Takovou dobrotu s třešněmi a meruňkami jste za celý život nejedli

Tento skvělý koláč si zamiluje celá vaše rodina. Je totiž sladký, šťavnatý a především připravovaný na pánvi, takže se nemusí péct.

Pokud neradi pečete nějaké dezerty, ale i tak milujete sladké, bude tento recept to pravé pro vás. Je to totiž skvělý koláč, který se ale nedává do trouby, ale připravuje se na pánvi. Je to velmi jednoduché a zvládne to úplně každý. Navíc vám příprava tohoto koláče nebude trvat déle než několik minut. Tak co, vyzkoušíte to?

Co budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 180 g cukru
  • vanilkový cukr
  • špetku soli
  • 200 ml mléka
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 250 g mouky
  • 50 g kakaa
  • 18 g prášku do pečiva
  • 1 lžičku krupice
  • třešně a meruňky

Je to opravdu jednoduché

Myslete na to, že všechny ingredience musí být v pokojové teplotě. Meruňky si nakrájejte na plátky a třešně zbavte pecek. Vejce si smíchejte s cukrem, soli a vanilkovým cukrem a vyšlehejte do nadýchané hmoty. Přidejte mléko a rostlinný olej a míchejte do hladka. Mouku si prosejte a smíchejte ji s práškem do pečiva a kakaem. Pořádně promíchejte a po částech vlijte do tekutého základu.

Část těsta si nalijte na pánev a posypte krupicí. To z toho důvodu, aby koláč nebyl příliš mokrý. Poté na něj naskládejte třešně a meruňky a zalijte druhou částí těsta. Zakryjte pokličkou a dejte na malý oheň, smažte přibližně 20 minut. Poté koláč zakryjte pečicím papírem a poté miskou a jednoduše otočte. Znovu poté smažte přikryté asi 15 minut. Dejte na misku a nechte vychladnout. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]