Koláčová bábovka dělaná na pánvi a namočená v zakysané smetaně. Neuvěříte, že něco tak dobrého, je také tak strašně jednoduché

Asi každý člověk miluje čokoládu. A například čokoládový dort je jeden z nejlepších dortů, co vůbec existují. Připravte si ho doma i vy.

Pokud chcete vaše blízké překvapit domácí čokoládový dort, tak není nic jednoduššího, než si přečíst tento recept. Je to vlastně něco jako čokoládový zázrak, který se připravuje opravdu jednoduše a rychle z minimálního množství surovin. A jako bonus je to, že se připravuje na pánvi. A takový korpus si potom můžete naplnit jakýmkoli krémem chcete. Vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • dle chuti vanilkový cukr
  • 40 g kakaa
  • špetku soli
  • 60 g zakysané smetany
  • 80 g mouky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 120 ml mléka
Fotografie: Pixabay

Co je třeba na polevu

  • 100 g jakékoliv čokolády
  • 30 – 50 ml smetany nebo mléka
Fotografie: Pixabay

Připravte si vynikající dort

Nejprve si smíchejte vejce s cukrem a špetkou soli. Pomocí metličky pomalu vmíchejte vanilkový cukr. Přidejte mléko, zakysanou smetanu a pořádně promíchejte. Mouku a kakao si pořádně prosejte, přidejte prášek do pečiva, pečlivě promíchejte a vsypte do tekutého základu. Těsto pořádně promíchejte a vlijte do něj tři lžíce oleje.

Přichystejte si pánev

Pánev pořádně vymažte rostlinným olejem a vylijte na ni těsto. Vařte zakryté na mírném ohni po dobu 30 minut. Abyste zkontrolovali, jestli je buchta hotová, použijte dřevěnou špejli. Na polevu smíchejte všechny produkty, polijte tím dort a navrch nasypte pořádnou dávku nakrájených oříšků. Přejeme vám dobrou chuť.