Řízky už jinak nedělám. Objevila jsem recept na nový způsob: Suroviny stačí jen smíchat přímo na pánvi a přidat 3 žloutky

řízky z mletého masa

Při vymýšlení jídel lidé nejčastěji hledají jednoduché recepty. S tímto receptem můžete mít oběd nebo večeři z jedné pánvi a pochutnat si na skvělých mletých řízcích.

Řízky jsou velice častým a také hodně oblíbeným jídlem mnoha lidí. Jakmile se půjdete najíst do nějaké restaurace, tak téměř v každé naleznete v jídelním lístku řízek. Jedná se o jakýsi základní pokrm, který si lidé dají, když si nemohou vybrat něco jiného. Pokud byste si ale chtěli vyzkoušet udělat řízky trochu jinak, podívejte se na tento recept.

Suroviny na řízek z mletého masa

Abyste si doma mohli vyzkoušet tento pokrm z jedné pánve, připravte si následující suroviny:

  • 500 g mleté vepřové maso
  • 3 ks vejce
  • 250 ml kefír
  • 3 polévkové lžíce mouky
  • 1 / 3 čajové lžičky soli
  • 1 ks cibule
  • mletý černý pepř podle chuti

Jak připravit řízky z mletého masa

Jakmile se pustíte do přípravy těchto řízků z mletého masa, začněte tím, že si dáte mleté maso do misky. Poté k masu přilijte kefír a všechno promíchejte. Protože mleté maso chutná lépe, když jej něčím dochutíte, dejte do této směsi trochu soli a mletý černý pepř. Následně směs znovu promíchejte, aby se koření dostalo na všechna místa.

směs na mleté řízky na pánvi

Přidejte k řízkům další suroviny

Nyní byste si měli nakrájet cibuli nadrobno a poté ji přidat do misky k masové směsi. Následně si vezměte vejce a rozdělte je na bílky a žloutky. Do směsi k masu přidejte žloutky a všechno promíchejte.

šťavnaté řízky z trouby

Jak udělat šťavnaté řízky v troubě, aniž by byly vysušené: Tajemství letitého postupu. Manžel sní na posezení 10 kousků

Nakonec k masu přidejte ještě i mouku. Poté se přesuňte k misce, v níž máte bílky a lehce je osolte. Ručním šlehačem bílky vyšlehejte a jakmile vám vznikne sníh, přidejte jej k masové směsi.

řízky v hrnci

Osmažte na pánvi řízky z mletého masa

Protože už máte masovou směs hotovou, můžete si dát na pánev trochu oleje a jakmile se zahřeje, tak s pomocí lžíce dávejte na pánev malé kousky masové směsi. Tímto způsobem začnete smažit řízky a je potřeba je osmažit z obou stran dozlatova. Stačit budou asi 3 až 4 minuty.

hotové řízky

Dosmažte řízky a můžete je podávat

Každý řízek, který budete mít dosmažený, můžete dát do hrnce, který poté uzavřete pokličkou, aby jídlo neztrácelo teplotu. Až budete mít dosmažené všechny řízky, tak vypněte plotýnku a nachystejte si salát nebo jinou přílohu k těmto řízkům. Použít můžete třeba brambory, hranolky nebo vámi preferovanou přílohu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*