Bleskurychle připravené jablečné potěšení. Jen položíte kolečka na pánev a rozklepnete vejce

Pokud máte doma pár jablek a vajíček, tak si můžete zkusit udělat tento jednoduchý a opravdu velmi dobrý dezert.

Někdy se zkrátka stane, že není čas na to péct složité recepty v troubě. Někteří dokonce troubu ani doma nemají. Ale pokud jste dostali chuť na něco dobrého k odpolední kávě, můžete vyzkoušet tento dezert. Dělá se totiž na pánvi a chuťově se vyrovná i těm nejsložitějším pečeným dezertům. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

K přípravě tohoto receptu toho není moc potřeba, důležité je, abyste měli vajíčko a jablko. Poté už je to jako klasika na nějakou normální buchtu. Uvidíte, že vám tento dezert bude určitě chutnat. Budete tedy potřebovat:

  • jablko
  • 140 ml mléka
  • 150 g mouky
  • vejce
  • 60 ml oleje
  • 8 g prášku do pečiva
  • vanilkový cukr
  • špetku soli

Příprava dezertu

Nejprve si v samostatné misce smíchejte vejce, vanilkový cukr, špetku soli a normální cukr. Vše dobře promíchejte, měla by vám vzniknout bílá pěna. Poté zalijte olejem. Znovu pořádně promíchejte a zalijte mlékem. Míchejte a po částech přidávejte mouku. S poslední porcí mouky vsypejte také prášek do pečiva, promíchejte a těsto je hotové.

Fotografie: Pexels

Pánev si vymažte máslem a vysypte trochou cukru. Poté si oloupejte jablko a nakrájejte ho na kolečka. Nakrájené plátky jablka vložte do pánve. Těsto nalijte na jablka v pánvi tak, aby nebyla vůbec vidět. Zapněte si sporák na mírný oheň a ihned na něj položte pánev s těstem. Pečte dozlatova asi 10 minut. Poté dezert otočte na druhou stranu a smažte dalších 5 minut. To, jestli je dezert hotový si zkontrolujte pomocí párátka. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]