Upečte si opravdu moc dobrou buchtu s pudinkovou náplní. Naprosto ideální na snídaně nebo na odpolední svačinky.
Pokud milujete pečení, ale máte pocit, že jste vyzkoušeli upéct už úplně všechno, vyzkoušejte tento recept. Je totiž velmi jednoduchý a upečený výsledek je opravdu chutný. Je to extra jemný a nadýchaný čokoládový dort, do kterého se přidává vanilkový, nebo jakýkoliv jiný pudink. Upečte si ho, rozhodně nebudete litovat.
Co budete potřebovat
- 330 g mouky
- 3 vejce
- 100 g másla
- prášek do pečiva
- 2 žloutky
- 50 g kakaového prášku
- 300 g cukru
- 600 ml mléka
- vanilkový cukr
Příprava je velmi jednoduchá
Nejprve si v kastrůlku rozetřete žloutky s vanilkovým cukrem a 50 g normálního cukru. Za stálého míchání přidejte 30 g mouky. Do této směsi nalijte 500 ml teplého mléka. Kastrůlek dejte na mírný plamen a za stálého míchání by vám měl krém zhoustnout. Sundejte z ohně a zakryjte potravinářskou folií a nechte vychladnout.
Na těsto si nejprve oddělte bílky od žloutků. Bílky si ušlehejte do husté pěny, a žloutky zase s 250 g cukru a vanilkovým cukrem. Ke žloutkům si nyní přidejte měkké máslo a mouku smíchanou s kakaovým práškem a práškem do pečiva. Bílky do těsta přidejte pomocí silikonové stěrky. Dortovou formu si nyní vymažte olejem.
A je skoro hotovo
Do formy nalijte polovinu těsta, poté vanilkový krém a poté zbytek těsta. Tuto buchtu pečte na 180 stupňů přibližně 45 – 50 minut. Po vytažení z trouby nechte vychladnout. Samozřejmě, že si můžete udělat krém z normálního pudinku, ale tento, který si uděláte ze žloutků, je chuťově mnohem lepší. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář