Kakaová buchta s pudinkem „Vanilková kravička“. Moře čokolády v každém kousku

Upečte si opravdu moc dobrou buchtu s pudinkovou náplní. Naprosto ideální na snídaně nebo na odpolední svačinky.

Pokud milujete pečení, ale máte pocit, že jste vyzkoušeli upéct už úplně všechno, vyzkoušejte tento recept. Je totiž velmi jednoduchý a upečený výsledek je opravdu chutný. Je to extra jemný a nadýchaný čokoládový dort, do kterého se přidává vanilkový, nebo jakýkoliv jiný pudink. Upečte si ho, rozhodně nebudete litovat.

Co budete potřebovat

  • 330 g mouky
  • 3 vejce
  • 100 g másla
  • prášek do pečiva
  • 2 žloutky
  • 50 g kakaového prášku
  • 300 g cukru
  • 600 ml mléka
  • vanilkový cukr

Příprava je velmi jednoduchá

Nejprve si v kastrůlku rozetřete žloutky s vanilkovým cukrem a 50 g normálního cukru. Za stálého míchání přidejte 30 g mouky. Do této směsi nalijte 500 ml teplého mléka. Kastrůlek dejte na mírný plamen a za stálého míchání by vám měl krém zhoustnout. Sundejte z ohně a zakryjte potravinářskou folií a nechte vychladnout.

Na těsto si nejprve oddělte bílky od žloutků. Bílky si ušlehejte do husté pěny, a žloutky zase s 250 g cukru a vanilkovým cukrem. Ke žloutkům si nyní přidejte měkké máslo a mouku smíchanou s kakaovým práškem a práškem do pečiva. Bílky do těsta přidejte pomocí silikonové stěrky. Dortovou formu si nyní vymažte olejem.

A je skoro hotovo

Do formy nalijte polovinu těsta, poté vanilkový krém a poté zbytek těsta. Tuto buchtu pečte na 180 stupňů přibližně 45 – 50 minut. Po vytažení z trouby nechte vychladnout. Samozřejmě, že si můžete udělat krém z normálního pudinku, ale tento, který si uděláte ze žloutků, je chuťově mnohem lepší. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*