Jednoduché domácí máslové sušenky obalované v kokosu s džemovou náplní

Jestliže chcete udělat radost svým ratolestem a nevíte jak, pak se nespoléhejte na kupované pochutiny ze supermarketu. Raději jim upečte od srdce tyto chutné sušenky. 

Máslové sušenky, jako jsou tyto, najdou ve vaší domácnosti rozhodně spoustu využití a nemusíte se bát, že by vám po dopečení z várky něco zbylo. Jsou chuťově na vysoké úrovni a je skutečně těžké jim odolat a nenabídnout si, jakmile jsou jednou naservírované na stole. Nebudete se muset s jejich přípravou ani moc namáhat a stejně ve výsledku získáte velmi chutně vypadající dezert. A vůbec nejlépe vám poslouží na různé oslavy narozenin či party.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Změklé máslo – 150 g
  • Cukr krystal – 125 g
  • Vejce – 2 kusy
  • Sůl – špetka
  • Nastrouhaná citronová kůra – dle chuti
  • Broskvový džem – 1 lžíce
  • Hladká mouka – 400 g
  • Prášek do pečiva – 8 g
  • Jahodový a broskvový džem –  na ozdobu
  • Strouhaný kokos – na ozdobu

Do větší mísy dejte máslo a přidejte k němu i cukr krystal, rozklepnutá vejce a špetku soli. S pomocí metličky vše šlehejte, dokud se suroviny nespojí v jednu hladkou směs. Poté do ní přidejte citronovou kůru a broskvový džem. Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva a tuto směs poté prosejte do mísy s těstem.

Znovu ji promíchejte a následně již ručně vytvořte pevné těsto. Postupně z něj odlamujte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Doprostřed každé z nich udělejte důlek a poté dejte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů. Nechejte sušenky péct cca okolo 15 minut a mezitím si nachystejte do většího talířku strouhaný kokos.

Jakmile sušenky dopečete, tak je potřete broskvovým džemem a obalte je ve strouhaném kokosu. Vyskládejte je opět do plechu s pečicím papírem a do každého důlku naneste džem. Poté máte hotovo a můžete sušenky podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*