Domácí chutné kokosové tyčinky

Fotografie: Pexels

Každé dítě si rádo dopřeje sladkost. A jsou rodiče, kteří to neradi vidí. Je proto ideálním řešením některé z oblíbených tyčinek našim dětem připravit v pohodlí domova. 

Oblíbenou čokoládovou tyčinkou s kokosem je bounty. Je plná kokosových vloček a je vyráběna stejnou firmou, které vyrábí oblíbenou tyčinku mars. Dostupná je v mléčné, ale i hořké variantě. Obdobnou tyčinku si ale můžeme připravit i doma. Nejen, že budeme vědět, co přesně tyčinka obsahuje, ale můžeme do její přípravy zapojit i naše děti. 

Základem receptu je strouhaný kokos

Z následujících ingrediencí připravíme celkem 8 chutných tyčinek. Pokud tedy chceme jiné množství, bude potřeba si množství použitých surovin upravit. Doba přípravy nám zabere zhruba půl hodiny, jedná se tedy o ideální svačinu, kterou dětem připravíme snadno a rychle kdykoliv si vzpomenout, že na tyčinku dostaly chuť. Na 8 chutných tyčinek budeme potřebovat 300 gramů strouhaného kokosu, 300 gramů kondenzovaného mléka, 300 gramů mléčné čokolády, 100 čokolády hořké a 50 gramů másla. 

Fotografie: Pexels

V misce střední velikosti si smícháme kondenzované mléko s kokosem. Vznikne nám tak bílá hmota lepivé konzistence. K té přidáme máslo, které jsme nechali změknout a celou směs znovu promícháme. Pokud by se nám zdála příliš hustá, můžeme ji ještě naředit přidáním kondenzovaného mléka. Příliš tekutou konzistenci naopak zahustíme přidáním kokosu. Množství by ale mělo ideální konzistenci odpovídat, takže pokud jsme správně uvedené suroviny vážili, hmota bude ideální. 

Ve vodní lázni si připravíme polevu

Ze vzniklého těsta si vytvoříme 8 malých bochánků, které následně vyválíme do tvaru válečku, který odpovídá sušence. Ty následně rozložíme na plech s pečícím papírem. Takto připravené tyčinky vložíme na hodinu do lednice, aby hmota dostatečně ztuhla. Mezitím si připravíme vodní lázeň s čokoládou. Obě dvě čokolády smícháme a v malé misce umístíme na připravenou lázně. 

Fotografie: Pexels

Jejím smícháním dojde ke vzniku polevy, kterou následně použijeme na připravené vychlazené tyčinky. Tyčinky do polevy namočíme a pomocí šlehací metly následně vyndáme ven. Necháme je důkladně okapat a hotové tyčinky opět rozmístíme na plech s pečícím papírem. Při pokojové teplotě necháme polevu na tyčinkách ztvrdnout a můžeme tuto oblíbenou tyčinku v domácí podobě nabídnout našim dětem nebo jejich kamarádům. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]