Dokonalý meruňkový koláč podle babiččina receptu. Střežila ho celých 60 let, na sklonku života se o něj podělila

buchta kokos meruňky

Pokud potřebujete rychle něco upéct, stačí sáhnout po receptu na lahodný meruňkový koláč. Je nejen snadný, ale také vás velice mile překvapí jeho výsledná lahodná chuť.

Koláč, který připravíte doma, je nejen pro vaši rodinu, ale i pro návštěvu mnohem zdravější a chutnější než kupované sušenky. Jeho příprava není nijak náročná a lahodnou chuť mu dodají meruňky. Díky nim bude tento dezert nejen sladký, ale i trochu kyselý a právě tato kombinace bude všechny přítomné nutit, aby si přidali. Budete překvapeni, jak rychle zmizí ze stolu.

Ingredience potřebné na přípravu meruňkového koláče:

  • 150 gramů cukru
  • 250 gramů hladké mouky
  • 3 vejce
  • 120 mililitrů rostlinného oleje
  • 150 mililitrů mléka
  • 3 polévkové lžíce meruňkového džemu
  • 100 gramů kokosových vloček
  • vanilkový cukr
  • prášek do pečiva
  • špetka soli

těsto meruňková buchta

Jako při každém pečení, nejprve si zaděláme těsto

Na přípravu těsta budeme potřebovat hlubokou mísu, ve které si smícháme vejce se solí, klasickým a vanilkovým cukrem. Za pomoci ručního nebo elektrického šlehače tuto směs vyšleháme v hladkou hmotu. Do směsi poté přidáme rostlinný olej a mléko, vše důkladně promícháme. Pomocí síta do misky prosejeme také mouku a prášek do pečiva.

meruňková buchta marmeláda

Meruňkový džem přidáváme po pečení

Jakmile máme směs hotovo, pořádně ji propracujeme a nalijeme na pečící plech. Do toho je zapotřebí předem umístit pečící papír, aby se nám těsto na buchtu nepřipálilo k plechu.  Takto připravený plech umístíme do trouby a pečeme po dobu 30 minut na 180 stupňů. Ještě teplou buchtu vyndáme na stůl a potřeme ji po celém povrchu meruňkovým džemem.

meruňková buchta

Díky marmeládě bude naše výsledná buchta vláčná a chutná

Jakmile máme buchtu potřenou po celém povrchu marmeládou, na ozdobu ji ještě posypeme strouhaným kokosem. Jelikož meruňkovou marmeládu přidáváme na buchtu až po jejím vyndání z trouby, můžeme ji velmi snadno vyměnit také za marmeládu jahodovou, malinovou nebo borůvkovou. Tento krok můžeme přizpůsobit naší chuti nebo tomu, co právě máme k dispozici.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*