Domácí marmeláda nebo džem snadno z pouhých 4 surovin

Fotografie: Unsplash

Pokud se také řadíte mezi milovníky sladkých ovocných džemů, potěší vás následující recept, podle nějž si je připravíte sami doma.

Ať už vám marmelády připravuje babička, maminka nebo si je kupujete v obchodě a chutnají vám, můžete si je zkusit připravovat sami doma. Níže popsaný recept je vskutku jednoduchý, zahrnuje jen 4 ingredience, které jsou k dostání prakticky kdekoliv. Nejdůležitější složkou je přitom ovoce, z něhož budete marmeládu nebo džem připravovat.

Fotografie: Unsplash

Šťávu pustí ovoce samo

Tento recept se nejlépe ukazuje na příkladu klasického jahodového džemu. Na 1 kg čerstvého ovoce budete potřebovat stejné množství cukru, pouhé 2 polévkové lžíce vody a trošku kyseliny citrónové. Jahody nezapomeňte před přípravou důkladně omýt a zbavit zelené stopky a lístků. Nakrájejte je na menší kousky a vhoďte do hrnce s trochou vody.

Fotografie: Unsplash

Ovoce vaříte na plotně přibližně 6-8 minut, aby pustilo šťávu a změklo. Do hrnce následně přidáte cukr a na mírném ohni vaříte za stálého míchání dalších 15 minut. Pokud by se v hrnci tvořila pěna, budete ji muset postupně odebírat. Jakmile jahody změknou, je čas je odstavit z plotny, vzít do ruky tyčový mixér a ovoce rozmixovat.

Kyselinu citrónovou přidáte dle chuti

Pokračujte ve čtení článku na další stránce