Mladému zemědělci došla trpělivost. Zveřejnil nahrávku, co lidé dělají v jeho poli

Fotografie: Zetor

Zemědělec na svém kanálu na TikToku zveřejnil video ze svého slunečnicového pole. Vyjádřil se k ignoranci lidí, kteří kvůli fotce na sociální sítě ničí jiným lidem jejich těžkou práci.

Michal Nowacki je známý polský zemědělec. Už více než čtyři roky provozuje na YouTube kanál s názvem „Neprofesionální zemědělec“. Jeho videa sledují miliony lidí. Vyjadřuje se zde k problémům v zemědělství. Natáčí každodenní život zemědělce a přidává k videím své postřehy a nápady na inovace. V posledním videu se zaměřil na problém slunečnicových polí. Nečekaně je totiž ohrožují lidé, kteří neodolají a v cizím poli si zřídí fotografický ateliér.

Napravuje idylický obraz venkova

Mladý polský zemědělec se díky svému YouTube kanálu stal v zemi známým. Dal si za cíl jít proti tomu, co se šíří na sociálních sítích. Tedy proti idylickému obrazu venkova a úsměvu na tvářích jeho obyvatel od úsvitu do soumraku . Chtěl ukázat skutečný život na venkově a zdá se, že se mu to daří. Můžeme tak sledovat každodenní výzvy se kterými se zemědělci a farmáři potýkají.

Asi byste čekali, že nepřítelem zemědělce bude špatné počasí a zastaralá technika. To jistě také, Michal však upozorňuje i na rozšířený fenomén, se kterým se potýkají zemědělci v době dozrávání slunečnicových polí. Na videu zachytil dvojici lidí, kteří se v jeho poli snaží ulovit, co nejkrásnější fotografie. A záběry nenechal bez komentáře.

Fotografie: Freepik

Ničí jeho pole kvůli fotce na Instagram

Slunečnice jsou nyní v plném květu, čehož mnoho instagramových slečen, tiktokerů a dalších „influencerek“ ochotně využívá. Nedá se upřít, že slunečnicová pole na fotografiích vypadají nádherně. Tito lidé si však neuvědomují, že svým chováním ničí úrodu lidem, kteří na těchto polích tvrdě pracují. A nejedná se o ojedinělou záležitost. Naopak, fotografie v polích se slunečnicemi chce teď mít na sociálních sítích každý.

A tak Nowackimu došla trpělivost a jednu dvojici vetřelců natočil. Lidé v komentářích jsou k takovém jednání docela shovívaví. Zemědělec však argumentuje tím, že kdyby někdo přišel do vašeho pokoje bez dovolení a začal vám tam dělat nepořádek a ničit věci, nejspíš by se to nikomu nelíbilo. Obzvlášť pokud je takové chování na denním pořádku.

Problém však nemá účinné řešení

Podle něj by si měli lidé více uvědomovat, že to pole někomu patří. Investoval do něj peníze i tvrdou práci. Není se co divit, že v jeho očích je takové jednání hodné odsouzení. Přece jen, pole si nikdo za plot nedá. Kdybyste přistihli někoho na vaší zahradě, jak vám šlape v záhonku, byli byste nejspíš také naštvaní.

@rolnik.nieprofesjonalny 😑 Poszanowanie pracy rolnika odc. 174849 #foryoupage #fyp ♬ dźwięk oryginalny – Michał Niepro

Tento problém však nemá žádné účinné řešení a tak může zemědělec jen doufat, že to lidé časem pochopí a začnou se chovat ohleduplně. A možná se mu to podaří, díky vysoké sledovanosti, kterou má. Fotky ve slunečnicových polích jsou jen jedním z problémů, kterým musí dnešní zemědělci čelit. Zaměřuje se tedy na inovace a flexibilní přístup k zemědělství, který je v dnešní rychle se měnící době nezbytný.

Zdroj: Onet

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*