Jen hrstka hospodyněk zná tento recept: Zavařované hrozny vydrží až 365 dní. Vychutnáte si je jak v létě, tak v zimě

Pokud milujete hroznové víno, potom si ho rádi vychutnáváte jak v létě, tak v zimě, zkrátka celoročně. To už ale pro vás nebude vůbec žádný problém.

Pomocí této metody vám vydrží hroznové víno zralé a dobré až po dobu jednoho roku. Dokonce z nich v zimě můžete připravovat různé recepty například na kompoty, nebo je můžete přidávat do náplní různých moučníků. A nebo je zkrátka můžete jednoduše jíst lžící, zkrátka tak, jak je máte rádi. Opravdu to vyzkoušejte, jsou totiž velmi dobré.

Co budete potřebovat

  • 2 kg hroznového vína
  • 4 lžíce cukru
  • dostatek pitné vody

A můžete jít na to

Nejprve si oddělte každou kuličku hroznového vína do misky. Každou barvu ale dejte do jiné nádoby. Samozřejmě, pokud jste použili jen jednu odrůdu, tento krok můžete přeskočit. Odstraňte stopky a poškozené hrozny a nakonec je velmi dobře omyjte. Nyní si kuličky přeneste do zavařovacích sklenic. Pokud chcete, můžete odrůdy kombinovat, to záleží už jen na vás.

Do každé sklenice si přidejte jednu lžíci cukru. Poté je naplňte vodou pokojové teploty a přibližně 1 cm od okraje nechte volný. Sklenice nyní pevně uzavřete víčky. Umístěte sklenice do hrnce víčky dolů. Nalijte do něj vodu tak, aby sahala do poloviny hrnce a dejte ho na oheň. Jakmile se voda začne vařit, sterilizujte sklenice 15 minut na mírném ohni. Poté vypněte oheň a nechte sklenice ve vodě ještě aspoň 2 hodiny.

A máte hotovo

Nakonec už jen vyjměte sklenice z hrnce a dejte na utěrku. Neměly by už být moc teplé, takže se nemusíte bát, že byste se opařili. Nechte je na utěrce do druhého dne a poté je už můžete přenést do spíže. Trvanlivost těchto hroznů je dva roky, což je naprosto skvělé. Podělte se o tuto zavařeninu se svými blízkými. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*