Lahodné masové konzervy bez éček: Masíčko uvnitř je jemné jako paštika a vydrží až 365 dní

Není nic lepšího, než přijít domů a moct otevřít sklenici, ve které se bude nacházet maso, které můžete okamžitě sníst. I vy můžete mít tuto vymoženost. 

Je zrovna váš oblíbený druh masa ve velice výhodné slevě v obchodech a říkáte si, že byste jej nejraději vzali po kilech, ale zkazilo by se vám a mrazák je moc malý? Nevadí, právě od toho existují zavařovací sklenice. Jakmile do nich maso správně umístíte, vydrží v nich klidně i několik měsíců. Celý postup je neuvěřitelně jednoduchý.

Ingredience a postup přípravy

Budete potřebovat:

  • 1,4 kg libovolného masa dle vašeho výběru
  • 25 g soli
  • 1 čajovou lžičku pepře
  • 2 čajové lžičky bazalky
  • 2 čajové lžičky majoránky
  • 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku
Fotografie: Freepik
  • 4 stroužky česneku
  • Kuličky nového koření dle potřeby
  • Kuličky černého pepře dle chuti
  • Lis na česnek
  • Větší mísu
  • Zavařovací sklenice
  • Hrnec
  • Ručník
Fotografie: Pixabay

Vezměte si větší mísu a postupně do ní smíchejte sůl, pepř, bazalku, majoránku, muškátový oříšek a nezapomeňte na česnek, který předtím ovšem musíte nechat prolisovat lisem na česnek.

Všechno důkladně smíchejte a vrhněte se na zpracování masa. To nakrájejte na libovolně velké kusy, jak potřebujete a důkladně jej umyjte. Poté všechny kusy masa naložte do mísy a nechejte je přes noc marinovat v lednici.

Lahodné maso budete mít kdykoliv po ruce

Po uplynulé noci si vezměte čisté sklenice a maso do nich postupně i s marinádou umístěte. Poté ještě do každé zvlášť přidejte jeden bobkový list, jednu kuličku nového koření, čtyři kuličky černého pepře a pevně sklenice uzavřete víčkem. Vezměte si hrnec a napusťte jej vodou, sklenice do něj vložte a dejte na sporák pomalu uvařit. Jakmile voda dojde do bodu varu, tak plamen stáhněte a vařte okolo cca dvou až tří hodin. Voda musí sklenice převyšovat, aby se všechno uvařilo tak, jak má. Nyní máte hotovo, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]