Infarkt nemusí být nenadálý. Těchto osm příznaků na něj může upozornit

Odborníci radí, jak se dá předpovědět infarkt. Toto je souhrn 8 příznaků, které ukazují na to, že byste měli v nejbližší době navštívit lékaře. Pokud ne, může tato nenadálá zdravotní komplikace skutečně nastat. V tu chvíli už začínáte bojovat o život. Je lepší všímat si, co se s vaším tělem děje. Na co byste měli primárně hledět?

Únava

Jste poslední dobou více vyčerpaní? A to bez zjevné příčiny? Pokud příliš nesportujete, dostatečně spíte a vaše zátěž není velká, je to zvláštní. Nadměrná únava může skutečně ukazovat na to, že se bude blížit infarkt.

Bolesti břicha

Ta může přijít i po jídle. Pokud jste nic špatného nejedli, a přesto se bolesti vašeho břicha objevují, buďte na pozoru. Zvláště když se k tomu přidají i klasické žaludeční nevolnosti, nebo možné nadýmání. K to může ukazovat na příznaky infarktu.

Nespavost

Máte problém s usnutím a víte, že problémem nejsou vaše psychické problémy? Potom se může jednat o další příznak toho, toho, že se blíží možný infarkt. Pamatujte na to, že mezi nespavost můžeme řadit jak situaci, kdy nemůžete usnout, tak situace, kdy se budíte v průběhu noci nebo i brzy ráno.

Dýchavičnost

Objevují se u vás problémy s dýcháním, které začínají omezovat váš běžný život? Tak pamatujte i na to, že dýchavičnost je jednou z poměrně známých příznaků infarktu. Podle studií je běžné, že se infarkt může objevit už pár měsíců poté. A pokud ne, dýchavičnost může značit i problémy s plícemi, což také není nic pozitivního.

Padání vlasů

Ano, může za ně dědičnost, může za ně prostředí, stejně jako za ně může třeba i špatná výživa. Pokud víte, že ani jeden z důvodů není tento, je třeba být na pozoru. S vaším tělem se začíná něco být a návštěva lékaře je dobrou možností, jak to rychle odhalit. Prospějete tak svému zdraví, ale vlastně i své kráse. Ne každý chce být plešatý.

Nepravidelný srdeční rytmus

Ten nemusíte vždy zaznamenat, jelikož se může krátkodobě objevit na pár minut během dne. Dobrým pomocníkem pro jeho zjištění jsou různé chytré hodinky, které dokážou monitorovat i životní funkce. Ať už jde o příznak infarktu nebo nikoliv, v daném případě je na místě navštívit lékaře. Pokud daná chytrá zařízení nemáte, je možné nechat si srdeční rytmus monitorovat pomocí různých zdravotnických přístrojů.

Nadměrné pocení

Není horko, ani neprobíhá nadměrná fyzická aktivita, ani jste si nedali skleničku alkoholu, a přesto se začínáte nadměrně potit? I toto ukazuje na problém. Velmi často jsou tyto příznaky přirovnávány k běžné chřipce. Pokud se objeví a vy netrpíte nachlazením, je určitě na místě mít obavy.

Bolesti na hrudi

Tady už je třeba být na pozoru. Bolesti na hrudi infarktu nejenom předcházejí, ale také ho mohou jasně signalizovat. Pokud se u vás bolest na hrudi z nenadání objeví, není dobré odkládat návštěvu lékaře. Ten zjistí, zda vám hrozí možné nebezpeční a jak je velké.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]