80letá důchodkyně usedá na své místo v letadle. Najednou přichází ředitel aerolinek se zarážejícím požadavkem

Fotografie: Vasyatka1 / Creative Commons / Attribution 2.0

To, že jste úspěšný manažer a máte opravdu hodně peněz, ještě nemusí znamenat, že přijdete i o dobré srdce. Tento ředitel ctí to, co ho naučili rodiče, a dokazuje to i činy.

Jedna z cestujících na pravidelné letecké lince se stala svědkem události, která ji velmi zaujala. Něco takového se totiž jen tak nevidí. Proto se o ni podělila i na svém facebookovém účtu. Její příspěvek si vysloužil mnoho pochvalných komentářů a hlavního aktéra oslovily noviny, aby se k tomu vyjádřil. Nebyl to nikdo menší než generální ředitel aerolinek.

Generální ředitel si šel popovídat s neznámou ženou

Rebecca, která celou událost zdokumentovala a zveřejnila, je pravidelnou zákaznicí společnosti Delta Airlines. Tentokrát však využila služeb společnosti United. Přestože létá poměrně často, ještě nikdy se jí nestalo, aby s ní v letadle cestoval sám generální ředitel této společnosti. Pro toho je samozřejmě vyhrazené pohodlné místo v první třídě. Tentokrát tam však neseděl.

V letadle na místě před ní totiž seděla stará dáma, které mohlo být už k devadesátce. Nevypadala v úplně nejlepší zdravotní kondici. Když do letadla nastoupil generální ředitel Oscar Munoz, této staré paní si všiml. Přišel k ní a začal si s ní povídat. To se jí od něj zdálo velmi milé, že si udělal čas na tuto starou ženu, přestože s ním chtěli mluvit i jiní lidé. Pak však udělal ještě něco mnohem překvapivějšího.

Přenechal staré ženě své místo v první třídě

Trval na tom, aby si starší paní přesedla do první třídy na jeho místo. Věřil, že se tam bude cítit lépe a bude to pro ni mnohem pohodlnější. Žena tedy skutečně odešla zaujmout jemu vyhrazené místo. Rebecca pak ještě uvedla, že po přistání zaslechla starou ženu, jak komentuje to, co se jí stalo. Říkala, že už velmi dlouho neletěla letadlem a měla velký strach. Chování generálního ředitele bylo tak milé a to, že jí přenechal jeho místo, ji velmi překvapilo. Měla pro něj jen slova chvály.

Fotografie: batsignal / Creative Commons / Attribution 2.0

Poté, co Rebecca příspěvek zveřejnila, se strhla lavina. Zajímalo to tolik lidí, že novináři vyzpovídali samotného Oscara Munoze, aby se k této události vyjádřil. Potvrdil, že se to opravdu stalo, ale nevidí na tom nic zvláštního. Byl prý vychován k úctě ke starším lidem, a tak jen dělal to, co ho rodiče naučili. Vzpomínal na svou starou babičku. Pokaždé, když vešla do pokoje, se celá rodina zvedla, aby jí mohli uvolnit to nejpohodlnější místo.

Byl pověstný svým zájmem o spokojenost zaměstnanců i cestujících

Rebeccu jeho čin dokonce oslovil natolik, že se rozhodla, že změní leteckou společnost a bude do konce života létat už jen s United Airlines. Ostatně Oscar Munoz byl i při výkonu své funkce znám tím, že bojoval za zaměstnance. Podařilo se mu pro ně po letech obnovit pracovní smlouvy, a zlepšit tak jejich platové podmínky. První, co ve funkci udělal, bylo to, že cestoval po celé Americe a bavil se s nespokojenými zaměstnanci. Věřil tomu, že společnost může dobře fungovat, jen pokud má spokojené zaměstnance, kteří k ní budou loajální.

Zdroj: Chron

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*