Vynikající pusinkové dortíky jsou tak lahodné a jemné, že se doslova rozpustí v ústech. Zmizí ze stolu za 1 minutu, hotové nebe v hubě

Tento skvělý dort si rozhodně musíte připravit, protože je nejen velmi jednoduchý, ale také je chuťově tak dobrý, že si ho zamilujete na první ochutnání.

Takové dortíky, jako jsou tady ty, jste určitě ještě nepřipravovali. Ale jakmile je jednou vyzkoušíte, nebudete už chtít péct žádné jiné. Ideálně se hodí například, pokud čekáte nějakou návštěvu, protože chuť těchto dezertů dostane úplně každého. Do toho jejich příprava netrvá ani moc času, takže na nic nečekejte, a vyzkoušejte to třeba hned. Budete nadšení.

Co budete potřebovat

Pusinky

  • 4 vejce
  • 250 g cukru
  • 10 ml citronové šťávy
  • polévková lžíce kukuřičného škrobu

Krém

  • 400 ml smetany
  • 180 g tvarohu
  • dle chuti moučkový cukr
  • ovoce dle chuti

Je to opravdu jednoduché

Nejprve oddělte bílky od žloutků. Jelikož potřebujete 4 vejce, mělo byste mít asi 130 g bílků. Bílky dejte do samostatné mísy a šlehejte je mixérem, dokud se nevytvoří lehká pěna. Je třeba, aby se do bílků nedostalo nic jiného, protože jinak se vám žádná pěna nevytvoří. Nastavte mixér na nízkou rychlost a přidejte cukr. Cukr by měl být jemný a zcela rozpuštěný a nakonec přidejte ještě citronovou šťávu.

Hmota na pusinky je hustější díky cukru. Ale nelekněte se toho, že nebude moc sladká, protože jste přidávali citronovou šťávu. Přidejte kukuřičný škrob a poté opět zapněte mixér. Jakmile budete mít hotovo, dejte směs do cukrářského sáčku. Na plech si dejte pečicí papír a na něj vymačkejte pusinkovou směs. Z tohoto množství ingrediencí by vám mělo vzniknout asi 12 pusinek.

Předehřejte troubu asi na 80 stupňů a dejte do ní plech s pusinkami. V troubě je nechte asi hodinu a 20 minut. Barva pusinek by měla zůstat bílá. Dortík bude nahoře křupavý, ale uvnitř krásně měkký. Nyní se můžete vrhnout na přípravu krému. Do vhodné nádoby dejte smetanu, tvaroh a jednu lžíci moučkového cukru. Zapněte mixér a počkejte, až hmota zhoustne. Nepřehánějte to, protože jinak krém už nebude vhodný.

Krém dejte do cukrářského sáčku a do středu každé pusinky ho tímto způsobem vymáčkněte. Pro zajímavější chuť dejte nejprve dovnitř pusinky nějaké ovoce a až poté dejte krém. Na ozdobu ještě posypte strouhanými oříšky, nějakým ovocem a nebo marmeládou s čokoládou. Záleží jen na vás. Dejte do ledničky a poté už jen podávejte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*