Otec dal svou dceru na vodítko a schytal kritiku. „Budu to dělat pořád,” obhajuje se před rýpaly

vodítko v ruce
Fotografie: Freepik

Otec sdílel na Facebooku fotku dcery na vodítku. Šokovaným lidem své jednání vysvětloval, přesto sklidil mnoho kritiky. Přirovnávali to k venčení psa.

Kdo si děti uhlídal a nepotřeboval je uvazovat na „vodítko“, bude k tomuto vynálezu kritický. Rodiče neposedů však tuto možnost oceňují a snaží se tak předcházet nebezpečným situacím. Stejně jako otec malé Aspen, která ve svých 3 letech umí nasadit takovou rychlost, že se rodiče vzdali a raději si ji bezpečně uvázali. Musejí se však vždy potýkat s odsuzujícími pohledy kolemjdoucích.

Holčička mu málem vběhla pod auto

Přestože jsou bezpečnostní postroje pro děti známé už řadu let, většina lidí je vnímá spíše negativně. Clint Edwards, 34letý blogger, se rozhodl vysvětlit, proč se s manželkou rozhodli pro toto řešení. A tak na Facebook umístil fotografii malé Aspen, kde ji drží na vodítku, jež je součástí jejího batohu. Jeho příspěvek se začal rychle šířit a rozvířila se pod ním vášnivá diskuze.

Clint vysvětlil, že malá Aspen je opravdový neposeda a je schopná se během chvilky ztratit. Ten den zrovna byli na farmářských trzích, kde bylo mnoho lidí a také nástrahy, které pro ni mohly být nebezpečné. Díky vodítku se mu podařilo malou dcerku uchránit od toho, aby strčila ruku do stroje na zmrzlinu nebo vběhla do silnice. Je to podle něj přesně to dítě, které se v nákupním centru ztratí a budou ho muset nechat vyvolávat přes rozhlas.

Zatím jí nemohu důvěřovat

„Její zvědavost je neuvěřitelná a na to, že má její krok jen 30 centimetrů, se pohybuje rychleji než kterýkoli olympionik,“ vysvětluje Clint. Ušetří si tak mnoho nervů a sám může být trochu v klidu, bez nepřetržitých obav, co jeho dceru zrovna napadne. Neustálé držení za ruku pro ně bohužel nepřipadá v úvahu. Aspen má slabý loket a už se jim dvakrát stalo, že jí vyskočil z loketní jamky. Vodítko je tak pro ně jediným řešením, jak mít malou uličnici pod kontrolou.

Clint věří, že už brzy nastane chvíle, kdy se jeho dcera zklidní a bude jí moci plně důvěřovat. Pak už vodítko nebude potřebovat. Do té doby je však ochotný vydržet i nepříjemné pohledy lidí, se nimiž se neustále setkává. „Rodiče, kteří nechápou účel vodítka, mají to štěstí, že mají bázlivé dítě, nebo dítě, jež není tak aktivní jako moje dcera,“ dodává na svoji obranu.

Je to jako venčit psa

Řada lidí se v komentářích k těmto vodítkům staví negativně, nemohou se zbavit pocitu, že dítě na vodítku je jako pes. Jsou ještě ochotni akceptovat toto řešení v případě dvojčat. Tady se opravdu nemůžete rozdvojit, pokud se děti rozběhnou každé na opačnou stranu. Mnoho lidí však Clintovi poslalo fotografie vlastních dětí na vodítku, aby ho trochu povzbudili. „Raději budu mít živé dítě na vodítku než mrtvé pod autem,“ zaznívalo nejčastěji od těch, kteří se rozhodli postroje pro děti používat.

Postroje pro děti jsou navržené tak, aby dítěti nijak nepřekážely. Dítě se tak cítí svobodně, ale rodič ho má neustále pod kontrolou, pokud by je náhodou napadlo vydat se rychle k silnici. Mnoho rodičů si však tyto postroje pochvaluje především v období, kdy se děti teprve učí chodit, a mohou tak zabránit nepříjemnému úrazu, pokud by dítě spadlo.

Zdroj: TheSun

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*