Šťavnatá kuřecí stehna v maďarské rajčatové omáčce. Tato lahodná kůrka potěší každého, kdo je ochutná

červená kuřecí stehna

Různých receptů a variací na kuřecí stehna spousta. Díky tomuto skvělému receptu však budete jistě považováni za kuchařského mistra.

Kuřecí stehna bývají některými lidmi preferována pro jejich větší šťavnatost ve srovnání například s kuřecími prsy či křídly. Jejich příprava je prakticky stejně jednoduchá jako u kuřecích prsou. Pokud jsou pak správně okořeněna nebo jsou součástí toho správného receptu, jejich chuť je naprosto vynikající. Něčeho takového dosáhnete díky tomuto receptu.

Co budete potřebovat

  • 4 ks kuřecích stehen
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 250 g rajčat
  • 2 polévkové lžíce pšeničné mouky
  • 1 sklenice vody
  • 1 ks rajčatového protlaku
  • 2 polévkové lžíce sladké papriky
  • 150 g zakysané smetany
  • 50 g másla
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

Připravte si stehna

Nejdříve je potřeba si kuřecí stehna pečlivě připravit. Všechny kusy masa tedy pečlivě omyjte. Poté si připravte trochu slunečnicového oleje, sůl a pepř. Stehna dle chuti osolte a opepřete a poté důkladně potřete slunečnicovým olejem tak, aby byla kompletně a rovnoměrně potřená olejem ze všech stran.

stehna na pánvi

Nejprve stehna osmažte

Než budete kuřecí stehna péct, je dobré je lehce osmažit. Vezměte si tedy dostatečně velikou pánev, na které rozehřejte kousek másla spolu s 1 polévkovou lžící slunečnicového oleje. Kuřecí stehna poté osmažte dozlatova z obou stran. Smažení by vám mělo zabrat 5 až 7 minut. Poté kuřecí stehna vyjměte z pánve a dejte na talíř.zesklovatělá cibulka

Na pánvi usmažte cibuli dozlatova

Poté, co kuřata vyjmete z pánve, tak plotýnku s pánví nevypínejte. Nakrájejte si cibuli nadrobno a dejte ji smažit na pánev od kuřecích stehen. Cibuli restujte tak dlouho, dokud nezesklovatí. Dále si očistěte česnek, který poté prolisujte na pánev k cibuli. Takto společně restujte česnek s cibulí přibližně 2 až 3 minuty.

Uvařte výtečnou omáčku

Pánev s orestovanou cibulí a česnekem sundejte s plotýnky. Do pánve přisypte mletou sladkou papriku a pšeničnou mouku. Vše společně pečlivě promíchejte. Dále si nakrájejte rajčata na drobné kousky a spolu s rajčatovým protlakem je přidejte do pánve a opět důkladně promíchejte. Poté už jen postačí do pánve nalít sklenici vody a vše na mírném ohni povařit 5 až 7 minut.

stehna v omáčce

Všechny suroviny dejte zapéct

Jakmile máte hotovou omáčku, zbývá už jen poslední krok. Připravte si vhodnou zapékací mísu. Nejdříve do mísy nalijte přibližně polovinu omáčky, na kterou položte kuřecí stehna. Vše poté zalijte zbytkem omáčky a dejte do předehřáté trouby na 200 °C.  Pečte po dobu 25 až 30 minut. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, vše ještě důkladně v míse promíchejte a máte hotovo. Ideální přílohou k tomuto pokrmu je rýže nebo brambory.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*