Křehký vepřový bůček v troubě. Uložte si tajný recept do záložek

krájené pečené vepřové maso

Pečené vepřové maso je jedno z nejvíce chutných mas, které se dají upéct. S pomocí tohoto receptu vytvoříte něco tak lahodného, že na to budete vzpomínat ještě hodně dlouho.

Vepřová žebra jsou velice oblíbeným pokrmem spousty strávníků. Když jsou dobře připravená, chutnají výtečně. Když však uděláte pečené celé hrudí, bude ho vaše rodina vyžadovat k obědu pravidelně. Díky tomuto receptu je navíc uděláte velice lahodná a chutná, takže budete svědkem několika plných žaludků, do kterých se v nejbližších minutách další jídlo nevejde.

Co budete potřebovat

  • 2 kg vepřového bůčku
  • 1 čajová lžička mletého černého pepře
  • 0,5 čajové lžičky mleté červené papriky
  • 1 ks feferonky
  • 3 čajové lžičky rajčatového protlaku
  • 3 čajové lžičky citronové šťávy
  • 0,25 čajové lžičky skořice
  • 1,5 čajové lžičky soli
  • 2,5 lžičky mletá uzená paprika
  • 8 stroužků česneku
  • sušený česnek dle chuti
  • 1 ks jablka
  • 6 čajových lžiček sójové omáčky
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1,5 čajové lžičky mleté pálivé papriky

Nejprve zpracujte maso

Vepřové hrudí si nejdříve důkladně opláchněte, stáhněte z něj film a rozložte si jej na podložku. Následně do hrudí udělejte kosočtvercové zářezy. Dejte však pozor, aby nebyly hlubší než 1 cm, zároveň nedělejte zářezy příliš mělké. Pokud je tuk pod kůží, je lepší ho tam nechat, jelikož maso bude poté ještě chutnější a šťavnatější, než bez něj.

vepřové hrudí potřené kořením

Připravte si koření

Maso poté nechte chviličku odpočinout a mezitím si připravte směs koření, kterou maso budete potírat. V misce si proto smíchejte sůl, mletou červenou papriku, mletou uzenou papriku. Dále do této směsi přidejte ještě sušený česnek a mletou pálivou papriku. Celou tuto směs důkladně promíchejte. Směsí poté potřete hrudí tak, abyste jej kompletně celé okořenili ze všech stran.

zabalené vepřové hrudí do alobalu

Maso připravte k pečení

Nakonec zbývá maso ještě pořádně dochutit. Stroužky česneku oloupejte a naplňte jimi mezery v mase, které jste vytvořili pomocí zářezů. Poté nakrájejte feferonku na tenké proužky a rozprostřete jí po mase. Následně maso přendejte do alobalu, kterým jej kompletně celé řádně obalte. Nakonec jen maso dejte na plech a máte jej připravené k pečení.

potírání vepřového masa směsí koření

Rozehřejte si troubu

Troubu si rozehřejte na 180 °C. Plech s masem zabaleným v alobalu do ní vložte a pečte jej přibližně 2 hodiny. Během této doby si připravte polevu. V misce smíchejte nastrouhané jablko, které předtím oloupejte od slupky. K jablku přidejte citronovou šťávu, rajčatový protlak a sójovou omáčku. Nakonec do směsi dejte ještě cukr, mletou skořici, lžičku sušeného česneku a stejné množství sladké papriky. Vše dejte na 5 minut povařit na sporák.

hotové masoDokončete pečené maso

Až uplynou 2 hodiny, vyjměte plech z trouby. Alobal rozřízněte, odhalte celé maso a potřete jej směsí, kterou jste vařili na sporáku. Troubu poté dejte na 230 °C a maso do ní vraťte na dalších 20 minut. Po uplynutí této doby máte hotovo a můžete servírovat. Jako příloha budou stačit obyčejné krajíce chleba, jelikož je maso samo o sobě velice chutné a není třeba dalších příloh.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*