V gastronomii najdeme mnoho receptů na buchty nebo koláče. Jedním z nich je například lahodná buchta z kefíru, která je nejen snadná na přípravu, ale také velmi rychlá.
Mnoho lidí se stále ještě bojí přípravy domácího pečiva, mezi které patří nejen chleba, ale například i slaný koláč. Přesto právě koláč je na domácí přípravu zcela nenáročný a během chvíle si tak můžeme připravit lahodnou pochoutku. To, co nás ve výsledku může rozhodně překvapit, je skutečnost, že domácí buchta je ve finále mnohem chutnější než ta, kterou koupíme v obchodě.
Na přípravu domácí buchty z kefíru budeme potřebovat:
- 250 mililitrů kefíru
- 250 gramů mouky
- 100 gramů klobásy
- 2 vejce
- lžička cukru
- půl lžičky soli
- půl lžičky jedlé sody
V misce smícháme potřebné ingredience
Nejprve si v misce smícháme vejce s kefírem, které postupně dochutíme solí a cukrem. Celou směs pořádně promícháme a následně do ní přidáme klobásu, kterou jsme si předem nakrájeli na kousky. Do směsi postupně prosejeme mouku a to tak, aby nám nevznikly hrudky. Vznikne nám naopak jemné těsto, které nás překvapí svou hutnou konzistencí.
V této fázi je nejlepší použít vlastní ruce
Ve chvíli, kdy do těsta zapracováváme mouku, je dobré k hnětení použít ruce. Díky tomu nám vznikne konzistentní hmota, kterou si následně umístíme na vál s moukou. Pomocí válečku z těsta vyválíme kulatý koláč, který bude mít tloušťku zhruba 1 centimetr.Takto připravené těsto rozdělíme na 6 – 8 stejných dílů, jako kdybychom porcovali pizzu.
Jednoduchý koláč, který připomíná nádivku. Chutný a připravený za 15 minut. Výborný levný recept
Každý dílek osmažíme na pánvi
Na pánvi si nyní rozehřejeme rostlinný olej a na středním plamenu osmažíme koláč z obou stran. Ideální je během smažení pokrm celou dobu hlídat, protože by se mohlo stát, že se připálí. Jakmile jsou obě strany dozlatova opečené, koláč si přesuneme z pánve na talíř. Koláč můžeme ještě následně dozdobit najemno nakrájenou cibulí nebo koprem.
Napište komentář