Pokud přemýšlíte nad tím, jak ozvláštnit váš jídelníček, je tento recept tím pravým. I z obyčejného pokrmu, jako jsou kuřecí křídla, se dá připravit něco neobyčejného.
To, co dělá smažená kuřecí křídla dokonalým pokrmem, je bezesporu jejich křupavá kůrka. To, co ale naopak z pokrmu dělá ten méně oblíbený, je právě spojení se smažením a velkou spotřebou oleje. Co kdybychom vám ale prozradili ingredienci, díky které dosáhnete křupavé kůrky v několika jednoduchých krocích.
Ingredience potřebné na přípravu křupavých kuřecích křídel:
- 1 kilogram kuřecích křídel
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 2 polévkové lžíce bramborového škrobu
- 1 vejce
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička suchého česneku
- 1 lžička suchého zázvoru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 200 mililitrů slunečnicového oleje
Křídla nejprve očistíme a připravíme na obalování
Jako první je zapotřebí kuřecí křídla důkladně omýt a následně jim odříznout jejich špičky. Takto upravená křídla vložíme do mísy a ochutíme je. Přidáme k nim sůl, mletý černý pepř, sušený česnek a zázvor, prášek do pečiva a vejce. Kuřecí křídla v této směsi pečlivě promícháme a necháme alespoň půl hodiny marinovat.
Křupavé kůrky dosáhneme přidáním kukuřičného škrobu
Na marinovaná křídla následně obalíme ve směsi hladké mouky a kukuřičného škrobu. Právě tato kombinace dodá křidélkům jedinečnou krustu, která se po osmažení změní v jedinečnou a křupavou kůrku. Na dno pánve dáme rostlinný olej, na kterém následně smažíme kuřecí křídla a to z obou stran, dokud nejsou dozlatova hnědá.
Napište komentář