Tato 1 nečekaná ingredience promění obyčejná smažená kuřecí křídla v luxusní pokrm. Recept z USA, tisíckrát lepší než KFC

smažená křídla

Pokud přemýšlíte nad tím, jak ozvláštnit váš jídelníček, je tento recept tím pravým. I z obyčejného pokrmu, jako jsou kuřecí křídla, se dá připravit něco neobyčejného.

To, co dělá smažená kuřecí křídla dokonalým pokrmem, je bezesporu jejich křupavá kůrka. To, co ale naopak z pokrmu dělá ten méně oblíbený, je právě spojení se smažením a velkou spotřebou oleje. Co kdybychom vám ale prozradili ingredienci, díky které dosáhnete křupavé kůrky v několika jednoduchých krocích.

Ingredience potřebné na přípravu křupavých kuřecích křídel:

  • 1 kilogram kuřecích křídel
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce bramborového škrobu
  • 1 vejce
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička suchého česneku
  • 1 lžička suchého zázvoru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200 mililitrů slunečnicového oleje

kuřecí křídla obalování

Křídla nejprve očistíme a připravíme na obalování

Jako první je zapotřebí kuřecí křídla důkladně omýt a následně jim odříznout jejich špičky. Takto upravená křídla vložíme do mísy a ochutíme je. Přidáme k nim sůl, mletý černý pepř, sušený česnek a zázvor, prášek do pečiva a vejce. Kuřecí křídla v této směsi pečlivě promícháme a necháme alespoň půl hodiny marinovat.

kuřecí křídla smažení

Křupavé kůrky dosáhneme přidáním kukuřičného škrobu

Na marinovaná křídla následně obalíme ve směsi hladké mouky a kukuřičného škrobu. Právě tato kombinace dodá křidélkům jedinečnou krustu, která se po osmažení změní v jedinečnou a křupavou kůrku. Na dno pánve dáme rostlinný olej, na kterém následně smažíme kuřecí křídla a to z obou stran, dokud nejsou dozlatova hnědá.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*