Někteří lidé vynechávají svačiny například z nedostatku inspirace. Díky tomuto receptu se však naučíte lehkou svačinku, ve které zpracujete i velmi zdravou a chutnou cuketu.
Cuketa patří na přelomu jara a léta mezi velmi levné potraviny. Navíc je velmi chutná například na grilu, kde si jí můžete opéct jako přílohu k výbornému masu. V kuchyni se pak dá cuketa zpracovat několika zajímavými způsoby. Například díky tomuto receptu si můžete udělat lehkou a zdravou svačinu, ve které cuketa nebude chybět.
Co budete potřebovat
- 3 cukety
- 3 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 150 g mouky
- svazek kopru
- 3 polévkové lžíce tvarohu
- 3 polévkové lžíce majonézy
- 4 stroužky česneku
- 2 rajčata
Cuketu si nastrouhejte
Pokud máte cuketu s tvrdší slupkou, tak jí pro jistotu oloupejte. Poté si vezměte dostatečně velkou misku a na jemném struhadle do ní cuketu nastrouhejte. Následně opatrně z misky vylijte přebytečnou vodu, která v cuketě byla. Kopr nasekejte nadrobno a promíchejte s cuketou. Následně do směsi přidejte rozklepnuté vejce, sůl a vše mixérem rozmixujte.
Cuketové lasagne s taveným sýrem, vejci, zakysanou smetanou a lahodnou šunkou. Výslednou chutí budete překvapeni
Vytvořte cuketové těsto
Do rozmixované směsi přisypte mouku, opět promíchejte a vytvořte těsto. Poté si připravte plech na který dejte pečící papír a cuketové těsto na něj rovnoměrně rozprostřete.
Cuketové řízky s krupicí a majonézou: V sezóně vařím jen je, tak jemné a šťavnaté, že se oblizujeme ještě druhý den
Předehřejte troubu na 180 °C a nechte těsto 20 minut péct. Po uplynutí doby plech vyjměte a nechte těsto vychladnout. V tuto chvíli máte těsto připravené a můžete se vrhnout na náplň.
Dokončete cuketové rolky
V misce si smíchejte tvaroh, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, sůl, majonézu a vše důkladně promíchejte. Na vychladlé cuketové těsto poté rovnoměrně celou náplň rozetřete. Poté už jen z jedné strany těsto smotejte tak, aby vám vznikly rolky. Rolky nakonec nakrájejte na menší kousky a můžete servírovat. Tuto ideální lehkou svačinu můžete skladovat v lednici a pokaždé si vzít, když na ní dostanete chuť.
Napište komentář