Lahodný recept: Vepřové maso s hruškou, na kterém si jistě pochutná celá vaše rodina. Je jemné a chutná fantasticky

Vepřové maso lze připravit na mnoho způsobů. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, tento recept je pro vás jako dělaný. Hruška s ním totiž ladí nejlépe.

Tento recept je vhodný zejména pro lidi, kteří rádi vaří, hledají nápadité způsoby servírování jídla a milují vepřové maso. V současné době ustupují různé pokrmy s majonézou, strouhaným sýrem a dalšími tučnými ingrediencemi, což uvolňuje místo marinovaným masům pečeným s ovocem. A právě jedním takovým příkladem lahodného receptu je vepřové maso s hruškami, kterému se vší pravděpodobností neodolá žádný člen vaší rodiny. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav!

Vepřové maso s hruškou

Pokud i vás láká připravit si nějaký nový pokrm, který uchvátí každého hosta a pochutná si na něm každý člen vaší rodiny, tento recept je pro vás rozhodně přesně to, co potřebujete. Lahodné vepřové maso totiž tvoří skvělou kombinaci se šťavnatou hruškou a dalšími důležitými ingredience. Nemusíte se však ničeho obávat – postup pro přípravu je velmi jednoduchý, tudíž si s ním hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Budete potřebovat následující ingredience:

  • 800 gramů vepřového masa
  • 1 ks hruška
  • 50 mililitrů citronové šťávy
  • 50 mililitrů červeného vína
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • 0,5 čajové lžičky papriky
  • Špetka černého pepře (mletého)
  • 1 čajová lžička koření na maso
  • 0,5 čajové lžičky oregana
  • Špetka soli

Postup pro přípravu:

  • Nejprve smíchejte víno, citronovou šťávu, černý pepř, oregano, papriku, prolisovaný česnek a koření na maso – tato směs bude marinádou pro vepřové maso.
  • Nyní si vezměte maso a dělejte do něj příčné řezy, jejichž přibližná vzdálenost mezi sebou by měla být 1,5 centimetru (snažte se dodržet správnou vzdálenost, abyste získali co nejlepší výsledek).
  • Vepřové maso nyní vložte do hluboké mísy, nalijte do něj již připravenou marinádu a poté jej vložte na 60 minut do ledničky. Během této doby jej však několikrát otočte, aby se co nejlépe marinovalo.
  • Jakmile uplyne dostatečná doba, vyjměte maso a na pracovní stůl rozprostřete fólii. Na tu maso položte, sceďte marinádu tak, abyste oddělili koření, a ještě jednou potřete kousek masa. Poté do něj vetřete sůl.
  • Nakrájejte hrušku na tenké plátky a každý z nich vložte do zářezu. Mao zabalte do alobalu, předehřejte troubu na 180 °C. a vložte do ní plech s masem na 60 minut. Po uplynutí této doby odstraňte fólii a pečte pokrm dalších 15 minut – tím získá celý kus krásně zlatavou kůrku.
  • Hotové vepřové maso s hruškou lze ozdobit čerstvými bylinkami, brusinkami nebo brusinkami.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Pokud si nejste jisti, zda bude maso dostatečně šťavnaté, použijte tučnější kus. Stejně tak byste při vybírání hrušek měli zvolit středně měkký kus – neměl by být ani příliš měkký, ani příliš tvrdý. Recept je velmi jednoduchý, tudíž si s ním hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Výsledek však bude naprosto chutný a rozhodně si na něm pochutná každý host, který k vám zavítá.