Domácí sýrová rolka ze zakysané smetany: Lahodný domácí recept, kterému neodolá žádný člen rodiny

Pokud máte chuť na něco slaného, rozhodně neváhejte vyzkoušet tuto lahodnou koprovou rolku ze zakysané smetany. Je snadná a opravdu stojí za to.

Pokud rádi vaříte, tak pravděpodobně víte, že domácí zakysaná smetana má opravdu mnoho využití. Pokud vám však poslední dobou leží v lednici, jelikož vás již nenapadají žádné další pokrmy, které byste si z ní mohli připravit, rozhodně neváhejte vyzkoušet tento skvělý recept. Jeho příprava je naprosto jednoduchá a výsledek opravdu za to stojí. Nemusíte se proto bát, že by se vám při přípravě něco nezdařilo. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Domácí koprová rolka ze zakysané smetany

Tento recept si rozhodně zamilujete. Je naprosto jednoduchý a nevyžaduje ani velké množství ingrediencí, takže vás rozhodně nepřijde na mnoho peněz. Kromě toho se jedná o skvělou příležitost pro každého kuchaře. Abyste však získali co nejlepší chuť, držte se jednotlivých kroků v níže uvedeném postupu. Dobrý výsledek vás rozhodně nemine. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 900 gramů zakysané smetany
  • 200 mililitrů vody
  • 600 gramů másla
  • Kopr, petržel, podle potřeby (raději však připravte více, než méně)

Postup pro přípravu domácí koprové rolky:

  • Nejprve si připravte zakysanou smetanu. Tu nalijte do mixéru a šlehejte dvě minuty při nejnižší rychlosti, dokud si nevšimnete, že se v ní tvoří malé hrudky. Vzniklé podmáslí pak šlehejte ještě jednu minutu.
  • Jakmile budete mít hotovo, odstavte mixér a hmotu promíchejte polévkovou lžící a přidejte máslo. To by se měli během chvilky spojit se zakysanou smetanou v homogenní hmotu. Podmáslí poté slijte do samostatné sklenice.

  • Směs zbavenou podmáslí nyní zřeďte 200 mililitry studené vody, poté promíchejte polévkovou lžící a vytvořte z něj těsto. To ještě jednou opláchněte vodou, a poté jej rozdělte na dvě části – jednu dejte do mrazáku (například pro jiný lahodný recept nebo další koprovou rolku) a druhou si připravte na pracovní plochu.
  • Těsto nyní podložte celofánovým sáčkem a stejně tak ho i přikryjte. Hmotu následně rozválejte válečkem, abyste získali placku o tloušťce asi 3-4 milimetry. Poté nasekejte petrželku, kopr a posypte bylinkami směs.

  • Připravenou placku nyní srolujte do dlouhé rolády a takto připravenou ji vložte do mrazáku – dbejte však na to, aby roláda úplně nezmrzla. Jakmile těsto zcela ztuhne, vyndejte jej ven a nakrájejte na malé kousky a můžete podávat.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Tento lahodný pokrm se skvěle hodí například k bramborám nebo knedlíkům – záleží pouze na vás, k čemu si je budete chtít vychutnat. Příprava je však velmi snadná a rychlá. Těsto bude ve výsledku velmi měkké a jemné, tudíž mu neodolá pravděpodobně žádný člen vaší domácnosti. Rozhodně si tuto lahodu nenechte ujít!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]