Nejchutnější bramboráky dle staré německé receptury. Mnohem lepší než ty české. Vydatná večeře z levných ingrediencí

Bramborové placky patří mezi nejoblíbenější evropské pokrmy. Tento recept se však od těch ostatních odlišuje svou jedinečností a jednoduchou přípravou.

Bramborové placky jsou oblíbený pokrm po celé Evropě, a proto není divu, že mnoho států nabízí řadu různých receptů. Abyste je připravili správně, nemusíte vyhledávat složité receptury a kupovat mnoho ingrediencí – stačí vám brambory, máslo a pár dalších drobností, které pravděpodobně máte již ve své spíži. Tak či tak je důležité dbát na správnou přípravu, protože právě ta je klíčem k chutnému výsledku. Níže jsme pro vás proto připravili recept na ty nejchutnější bramborové placky.

Nejchutnější bramborové placky

Bramborové placky jsou autentický pokrm, který nemůže urazit snad žádného jedlíka. A ačkoliv jsou typické pro mnoho zemí v Evropě, původně byla jejich receptura stvořena v sousedním Německu. Odtud byly postupně dováženy do blízkých kultur, kde si je místní ihned oblíbili. Pokud si je tedy chcete připravit i vy,pak tento recept je pro vás jako dělaný. Je totiž velmi chutný, nevyžaduje mnoho ingrediencí a zabere vám jen velmi málo času. K jeho přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 500 gramů brambor
  • 50 gramů másla
  • 60 gramů cibule
  • Půl čajové lžičky sušeného česneku
  • 2 ks kuřecí vejce
  • 1 čajová lžička provensálské bylinky
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 0,5 polévkové lžíce soli

Postup pro přípravu bramborových placek:

  • Nejprve oloupejte všechny brambory, s nimi pak i cibuli, zeleninu opláchněte pod tekoucí studenou vodou a nastrouhejte ji na hrubém struhadle.
  • Smíchanou zeleninu poté vložte do gázy a vymačkejte z ní všechnu šťávu do samostatné mísy. Jakmile se tekutina z brambor a cibule slije, přendejte ingredience do hluboké mísy.
  • Do směsi brambor a cibule nyní přidejte sušený česnek, provensálské bylinky, mouku a také vejce. Směs osolte a dobře promíchejte, aby získala homogenní podobu.
  • Nyní si připravte pánev a rozpusťte na ní máslo.

  • Ručně nebo pomocí lžíce vytvarujte malé tenké bramboráky a každou placičku začněte smažit z obou stran na středním plamenu, a to krásně dozlatova.
  • Hotové bramborové placky pak začněte pokládat na talíř s papírovými utěrkami, které nasají přebytečnou mastnotu. Poté je můžete rovnou podávat, a to nejlépe s tvarohem, majonézou nebo zakysanou smetanou.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Jedná se velmi chutný pokrm, který si můžete připravit jako rychlou večeři pro rodinu nebo svačinu do práce. Takto chutné bramborové placky jste však pravděpodobně ještě nikdy předtím nejedli a překvapíte s nimi i ty nejzkušenější v kuchyni. Recept je to přitom velmi jednoduchý a nevyžaduje ani moc času, ani moc ingrediencí. Nezapomeňte je však podávat se správnou pomazánkou – nejlépe se osvědčila zakysaná smetana, ovšem výběr záleží pouze na vašich preferencích.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*