Zmrzlina jako z cukrárny, ale připravená za 5 minut doma ze 2 surovin. Kamarád z Itálie prozradil tradiční 100letý recept

domácí zmrzlina

Velice oblíbenou letní pochutinou je bezpochyby zmrzlina. Vyrobit si domácí zmrzlinu může být však někdy náročné, což ale neplatí pro tento báječný a zároveň rychlý recept.

Zchladit se během horkých letních dní lahodnou zmrzlinou je volba spousty lidí. Zmrzlina se totiž řadí mezi nejoblíbenější dezerty právě v tomto teplém ročním období. Někteří lidé se pak snaží vyrobit si zmrzlinu doma. Výroba je však někdy náročná a zdlouhavá, což je důvodem toho, že si jí příště lidé znovu raději koupí. S použitím tohoto receptu vám zmrzlina zabere jen pár minut a stačí vám 2 ingredience.

Co budete potřebovat

  • smetanu
  • hořkou čokoládu

Příprava trvá pár minut

Prakticky skoro každý recept na domácí zmrzlinu vyžaduje zdlouhavé míchání mléka a smetany. Po umíchání do správné konzistence je pak nutné vše dát do mrazáku a nechat zmrzlinu několik hodin mrazit, aby dosáhla požadovaného skupenství. Pomocí jednoduchého triku s použitím dvou misek lze dobu, kdy zmrzlina bude mrznout, výrazně zkrátit.

čokoláda
Fotografie: Pixabay

Smíchejte obě suroviny

Vezměte si dostatečně veliký kastrůlek a rozehřejte v něm čokoládu. Následně do ní dejte smetanu a smíchejte jí s čokoládou. Následně tuto směs přelijte do dostatečně veliké misky, aby se vám tam vše vešlo. Nyní máte základ zmrzliny hotový a už je zapotřebí zmrzlinu pouze zmrazit.

zmrzlina
Fotografie: Pixabay

Použijte druhou misku

Tento trik s použitím druhé misky vám rapidně zkrátí dobu chlazení zmrzliny. Vezměte si druhou misku, která může být klidně o trochu větší, a naplňte jí ledem. Do této misky s ledem poté vložte druhou misku se zmrzlinou. Pár minut intenzivně metličkou zmrzlinu míchejte. Zhruba za 5 minut vám zmrzlina zhoustne a dosáhne požadované konzistence zmrzliny a máte hotovo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*