Snadná a rychlá DOKONALÁ domácí zmrzlina ze 3 ingrediencí

Že je domácí zmrzlina složitá, proto si ji stále kupujete v obchodě? Naopak, je jednoduchá, levná a chuťově dokonalejší než ta z obchodu. 

Jak jinak své tělo zchladíte než ve vodě? Samozřejmě, že zmrzlinou. Přes letní měsíce se tato potravina stává velmi oblíbenou a žádnou. Jenže jak jste již určitě slyšeli, kupovaná zmrzlina obsahuje poměrně hodně přidaných látek, jako jsou konzervanty, barviva a umělá sladidla. Je tedy lepší si zmrzlinu připravit doma. Příprava je jednoduchá a výsledek je přímo dokonalý. 

Potřebné ingredience pro přípravu

  • 500 g jahod
  • 500 ml 33 % smetany
  • 300 g kondenzované mléko Salko

Postup přípravy domácí zmrzliny

Nejdříve si vezměte jahody, otrhejte zelené lístečky a jahody umyjte. Připravte si mixér a vložte do něj rozsekané nebo celé ovoce. Dále přidejte kondenzované mléko a smetanu. Nádobu mixéru zadělejte a mixujte alespoň po dobu pěti minut. Směs by měla být jemná, hladká a měla by být díky smetaně hustší. Pokud máte méně sladké jahody, přidejte cukr.

Vzniklou krémovou hmotu nalijte do mísy, která má rovné dno a vyšší okraje. Nyní ustřihněte obdélník potravinářské folie a zakryjte s ní mísu s jahodovou směsí. Folie musí být větší než miska, aby ji šlo jednoduše odejmout. Také se musí dotýkat celé hladiny zmrzliny. Pohlídejte si, aby folie nebyla nad směsí. Nyní je čas zmrzlinu vložit na jednu hodinu do mrazáku.

Opakování postupu

Po uplynulé době vytáhněte mísu se zmrzlinou z mrazáku a opatrně odstraňte folii. Vezměte si lžíci nebo nejlépe metlu a zmrzlinu promíchejte. Za hodinu se ve směsi vytvořily hrudky, které byste nyní měli důkladně rozmíchat. Pokud hrudky nelze metlou rozmíchat, celý obsah mísy vyjměte zpět do mixéru a opět znovu a důkladně rozmixujte. Poté opět vraťte do míse a uložte na další jednu hodinu do mrazáku. 

Po jedné hodině opět zmrzlinu vytáhněte a rozmíchejte nebo rozmixujte. Vraťte do nádoby a zpět do mrazáku. Nyní zmrzlinu nechte v mrazáku po dobu čtyřiceti minut a poté postup opakujte – rozmixovat, vložit zpět do mísy. Opakujte postup ještě jednou. Jestliže doma máte zmrzlinovač, nebudete mít takové starosti s přípravou, zmrzlinovač zajistí míchání i chlazení sám. Zmrzlina je po čtvrtém odpočinku již hotová a můžete si ji naservírovat například s lístky máty nebo sladkými sušenkami.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]