Léto máme často spojeno s velkými vedry a malou chutí k jídlu. Přesto bychom ale neměli zapomínat na dostatek tekutin. Ideální volbou tedy je si k obědu dopřát polévku.
Právě polévka totiž nejen zasytí, ale také do našeho těla doplní potřebné tekutiny. V horkých letních dnech se tedy jako ideální volba jeví polévka studená. Tu si dokážeme snadno a rychle připravit jen pomocí několika základních ingrediencí. Polévka je nejen osvěžující, ale také velmi chutná a plná zeleniny.
Ingredience potřebné na přípravu studené polévky:
- 4 středně velké brambory
- 4 vejce
- 300 gramů klobásy
- 1 litr kefíru
- 4 polévkové lžíce zakysané smetany
- 3 okurky
- 1 čajová lžička hořčice
- 180 gramů cibule
- 50 gramů kopru a petržele
- polévková lžíce citrónové šťávy
- sůl a pepř
Nejprve smícháme zelené ingredience
Jako první si najemno nasekáme cibuli, kopr a petržel. Tyto suroviny umístíme na pánev a osolíme. Najemno nakrájíme také okurku a brambory, které jsme si předem uvařili. Najemno nakrájíme také klobásu a předem uvařená vajíčka. Všechny ingredience přidáme na pánev.
Nesmíme zapomínat na tekutiny
Ke všem ingrediencím, které již na pánvi máme, postupně přidáme čtyři lžíce zakysané smetany a kefír. Směs následně ochutíme pepřem a solí. Jako poslední krok přidáme lžíci hořčice a celou směs pečlivě promícháme. Směs, která je jednotná a nejsou v ní hrudky, zalijeme minerální vodou. Již nadále nevaříme, studená polévka je takto hotová a připravená ke konzumaci.
Napište komentář