Studená polévka z kefíru, minerální vody a smetany. Budete překvapeni lahodnou chutí

kefír polévka

Léto máme často spojeno s velkými vedry a malou chutí k jídlu. Přesto bychom ale neměli zapomínat na dostatek tekutin. Ideální volbou tedy je si k obědu dopřát polévku.

Právě polévka totiž nejen zasytí, ale také do našeho těla doplní potřebné tekutiny. V horkých letních dnech se tedy jako ideální volba jeví polévka studená. Tu si dokážeme snadno a rychle připravit jen pomocí několika základních ingrediencí. Polévka je nejen osvěžující, ale také velmi chutná a plná zeleniny.

Ingredience potřebné na přípravu studené polévky:

  • 4 středně velké brambory
  • 4 vejce
  • 300 gramů klobásy
  • 1 litr kefíru
  • 4 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 3 okurky
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 180 gramů cibule
  • 50 gramů kopru a petržele
  • polévková lžíce citrónové šťávy
  • sůl a pepř

vajíčko hořčice lžička

Nejprve smícháme zelené ingredience

Jako první si najemno nasekáme cibuli, kopr a petržel. Tyto suroviny umístíme na pánev a osolíme. Najemno nakrájíme také okurku a brambory, které jsme si předem uvařili. Najemno nakrájíme také klobásu a předem uvařená vajíčka. Všechny ingredience přidáme na pánev.

kefírová polévka

Nesmíme zapomínat na tekutiny

Ke všem ingrediencím, které již na pánvi máme, postupně přidáme čtyři lžíce zakysané smetany a kefír. Směs následně ochutíme pepřem a solí. Jako poslední krok přidáme lžíci hořčice a celou směs pečlivě promícháme. Směs, která je jednotná a nejsou v ní hrudky, zalijeme minerální vodou. Již nadále nevaříme, studená polévka je takto hotová a připravená ke konzumaci.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*