Kuřecí játra ve smetanové omáčce: Recept na lahodnou večeři pro celou rodinu

V řadě rodin se běžně večeří teplé jídlo. K tomuto účelu se hodí recepty, které jsou rychlé a snadné na přípravu. Velmi dobrá jídla se dají připravit i z kuřecích jater.

Kuřecí játra patří k oblíbeným vnitřnostem. Jejich příprava většinou netrvá dlouho. Jsou zdrojem plnohodnotných bílkovin a dalších živin, které náš organismus potřebuje ke svému životu. Jejich výhodou je i to, že nestojí tolik peněz, takže se hodí z nich vařit i v době, ve které se rozhodnete ušetřit domácí finance. Obvykle se prodávají již mražená, tudíž je možné je mít doma v zásobě v mrazáku.

Jaké minerály a vitamíny obsahují kuřecí játra

V kuřecích játrech najdete vitamíny A, D a ty ze skupiny B. Z minerálů jsou to především železo, zinek, draslík, chrom, mangan a měď, na co jsou játra bohatá. Ve své podstatě jsou játra orgánovým masem, které je velmi výživné. Nabízí totiž více nutričních hodnot než běžné svalové maso. Kuřecí játra mají vysoký obsah bílkovin, na tuky jsou chudá. Jsou poměrně bohatá na cholesterol, proto nejsou příliš vhodná pro osoby, které trpí zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi.

Co budete potřebovat k přípravě kuřecích jater se smetanovou omáčkou

  • 500 g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 150 ml smetany na vaření, možno použít i zakysanou smetanu, případně jogurt
  • řepkový nebo slunečnicový olej

Postup přípravy

  • Cibuli oloupete a najemno nakrájíte. Pak vezmete hlubší pánev, nalijete do ní trochu oleje a do něho dáte nakrájenou cibuli. Tu necháte zesklovatět dozlatova.
  • Kuřecí játra trochu překrájíte na menší kousky a přidáte k cibuli na pánvi a dobře opečete.
  • Nyní přilijete k játrům sladkou smetanu a trochu vody. Vše dobře promícháte a budete vařit po dobu 15 minut, aby játra změkla.
  • Nyní je jídlo hotové. Můžete ho podávat s vařenou rýží. Na talíři játra posypejte nakrájenou zelenou petrželkou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*