Recept na lahodné těstoviny se smetanovou omáčkou mě naučila babička. Klíčem je tajná přísada

Těstoviny s omáčkou

Rychlé a zároveň chutné chody jsou výhrou pro všechny. Jedním takovým jsou těstoviny s kuřecím masem ve smetanové omáčce. Přinášíme vám recept na tento delikátní chod.

Těstoviny mají bohatou historii sahající tisíce let zpět, a přesto zůstává jejich původ mezi historiky a kulinářskými odborníky stále předmětem kontroverze. Někteří badatelé tvrdí, že těstoviny byly do Itálie přivezeny z Asie v době Alexandra Velikého. Ostatní se domnívají, že jejich vznik je spojen s antickým Římem, kde se používala směs mouky a vody k jejich výrobě.

Ingredience potřebné na přípravu těstovin se smetanovou omáčkou:

  • 400 gramů kuřecího stehenního filetu
  • 250 gramů tagliatelle těstovin
  • 300 mililitrů smetanového krému (20%)
  • 20 gramů másla
  • 1 lžička pšeničné mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 5 gramů čerstvé petržele
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 2litry vody
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 50 gramů parmazánu
  • ⅓ lžičky soli

Těstoviny vaříme ve vodě připomínající moře

Při přípravě tagliatelle nezapomeňte ve vroucí vodě v hrnci přidat dostatečné množství soli a nechte těstoviny vařit, dokud nebudou měkké. Čas vaření se obvykle uvádí na obalu, ale doporučuje se pravidelně ochutnávat, aby se dosáhlo požadované konzistence. Kuřecí plátek by měl být nakrájen na menší kousky a opečen na rozpálené pánvi s rostlinným olejem tak, aby získal krásnou zlatavou barvu a křupavost. Před smažením kuřecího masa je vhodné je osolit a přidat i trochu pepře.

Masové kuličky ze Švédska

Na tuto snadnou delikatesu mi stačí 5 minut a pár korun. Manžel miluje hlavně tu omáčku

Těstoviny s omáčkou

Pokrm z jednoho hrnce a pánve

Když je kuřecí maso již připravené, můžete přidat na pánev máslo a protlačit do něj stroužky česneku. Tato kombinace dodá jídlu skvělou chuť a aroma. Poté smíchejte kuřecí kousky s máslem a prolisovaným česnekem na pánvi, přidejte mouku a zalijte smetanou. Dalším krokem je přidání nasekané petrželky, která přidá jídlu svěží chuť a vůni.

Těstoviny s omáčkou

Nakonec vše zahustíme a můžeme podávat

Do omáčky můžete také přidat několik sklenic vody z těstovin, aby se získala požadovaná konzistence omáčky.  Nakonec přidejte nastrouhaný parmazán, který jemně rozpustíte v omáčce a dodá jí krémovou konzistenci a bohatou chuť. Když je omáčka hotová, přidejte do ní vařené tagliatelle a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*